Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбулася робоча зустріч з представниками Національного агентства з регулювання енергетики (ANRE) Республіки Молдова
Опубліковано 28 листопада 2019 року о 11:54



27 листопада 2019 року у приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відбулася зустріч між Головою НКРЕКП Валерієм Тарасюком, Членом НКРЕКП Оленою Антоновою та Директором Національного агентства з регулювання енергетики (ANRE) Республіки Молдова паном Октавіаном Калмаком, директором департаменту міжнародної координації Аріаною Дерменжі, директором департаменту зв’язків з громадськістю Галіною Сандута.

Основними темами порядку денного стали співробітництво між НКРЕКП та ANRE у сферах регулювання ринків електроенергетики та  природного газу, а також створення підґрунтя для взаємодії на двосторонньому та регіональному рівнях.

Сторони обговорили можливі шляхи вирішення питань, пов’язаних зі співробітництвом операторів системи передачі електроенергії, зокрема в частині збалансування електроенергетичної системи, транскордонних перетоків електроенергії між ОЕС України та ЕС Молдови та паралельної інтеграції енергетичних ринків обох країни до європейських ринків. Також обговорено питання розробки законодавчої бази секторального регулювання, імплементації Правил ринку електроенергії та процесу лібералізації ринків. Сторони підтвердили свої наміри щодо продовження співпраці та розширення двостороннього співробітництва для забезпечення безперебійного функціонування ринку постачання електроенергії.


 

Крім того, розглянуті питання функціонування ринків природного газу обох країн,  зокрема,  результати яких вдалося досягти під час переговорів з представниками Російської Федерації щодо транзиту природного газу. Обговорювалися питання необхідності застосування принципів європейського законодавства при створенні нормативної бази у газовому секторі України та Молдови.

Сторони погодилися у необхідності продовження і розвитку співпраці з метою обміну досвідом та перейняття найкращих практик регулювання енергетичних ринків та доцільності укладення Угоди про співпрацю між Національним агентством енергетичного регулювання Республіки Молдова та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux