Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбулася нарада щодо врегулювання питання погашення заборгованості, а також поточних розрахунків за електроенергію на ОРЕ
Опубліковано 19 квітня 2016 року о 17:09



Сьогодні під головуванням Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка, членів Комісії Володимира Євдокімова, Бориса Циганенка та народного депутата України, Першого заступника Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександра Домбровського відбулася нарада щодо врегулювання питання погашення заборгованості, а також поточних розрахунків за електроенергію на Оптовому ринку електричної енергії України (ОРЕ). 

 

У нараді взяли участь представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ДП "Енергоринок", НЕК "Укренерго", виробників електричної енергії, енергопостачальних компаній, громадських організацій та інших зацікавлених осіб.

 

Під час наради проведено презентацію концепції проекту Закону України "Про стабілізацію розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України", розробленої робочою групою щодо врегулювання питання погашення заборгованості за електричну енергію, яка утворилася на Оптовому ринку електричної енергії України (протоколи нарад від 16.02.2016 № 9/28/4-16 та від 02.03. 2016 № 17/4-16 скачати тут і тут).

 

Концепцію проекту Закону України "Про стабілізацію розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України" скачати тут.

 

Презентація концепції проекту Закону України "Про стабілізацію розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України"


 

НКРЕКП звернулася з пропозицією до всіх зацікавлених міністерств та відомств, а також виробників електричної енергії та енергопостачальних компаній надати конкретні пропозиції та зауваження до даної концепції, з урахуванням необхідності внесення змін до інших нормативно-правових документів, що забезпечать реалізацію цього законопроекту, у тому числі пропозицій до Податкового та Бюджетного кодексів.

 

При цьому, Комісія просить звернути особливу увагу на статтю 5 "Перехідні та прикінцеві положення" законопроекту в частині посилення відповідальності учасників ринку (споживачів) щодо розрахунків за електричну енергію.

 

Пропозиції необхідно надсилати до 13.05.2016 на адресу ДП "Енергоринок", яке визначене відповідальним за розроблення цього законопроекту.

 

"Найскоріше розроблення та впровадження Закону України "Про стабілізацію розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України", який врегулює питання погашення заборгованості, а також забезпечення поточних розрахунків за електричну енергію, - це важливе питання, оскільки є однією із передумов запровадження нової моделі ринку" – зазначив Олександр Домбровський. 

 

"Ми будемо вживати всіх необхідних заходів, щоб пришвидшити процес імплементації зазначеного законопроекту та розробити всі можливі механізми по погашенню заборгованості за електроенергію" - підсумував Дмитро Вовк. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux