Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбулась зустріч Голови та членів НКРЕКП з Директором місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом
Опубліковано 20 липня 2022 року о 16:31

20 липня 2022 року відбулась зустріч Голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського та членів Регулятора Ольги Бабій, Дмитра Коваленка, Валерія Тарасюка, Олексія Магди, Руслана Кайдаша та Олександра Формагея з Директором місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом.



Під час зустрічі сторони обговорили основні регуляторні виклики, з якими стикається Україна в енергетичній сфері під час російської агресії, визначили проблемні питання та шляхи їх вирішення. Окремо було окреслено сфери, в яких USAID може надати допомогу при реагуванні та подоланні таких викликів.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський наголосив на тому, що керівництво НКРЕКП надає великого значення підтримці уряду США енергетичної незалежності та безпеки України, зокрема, високо оцінює роботу з надання технічної допомоги НКРЕКП, що з 2018 року проводиться Проєктом енергетичної безпеки (ПЕБ).



В цьому контексті Голова Регулятора відзначив важливість сьогоднішньої зустрічі, оскільки вона свідчить про подальшу готовність USAID та ПЕБ продовжувати допомагати Україні в цілому та НКРЕКП зокрема долати всі ті проблеми в енергетиці та комунальному секторі, які виникли внаслідок нечуваної збройної російської агресії.

В своїй презентації Костянтин Ущаповський перерахував основні регуляторні рішення, що були прийняті НКРЕКП відразу після початку бойових дій з метою стабілізації ринків електричної енергії, природного газу та комунальної сфери. При цьому він підкреслив, що головним пріоритетом діяльності Регулятора залишається подальша інтеграція з ЄС в частині синхронізації енергосистем та енергетичних ринків, впровадження та імплементація в українське законодавство кращих європейських практик регулювання енергетичних ринків, посилення енергетичної безпеки та забезпечення прозорості на ринках.



Зі свого боку Джеймс Хоуп зазначив, що енергетична безпека України є одним із найвищих пріоритетів місії USAID в Україні, і ПЕБ продовжить надавати технічну допомогу та іншу підтримку, щоб НКРЕКП могла виконувати свою важливу роль.

Допомога ПЕБ сприяла прокладенню шляху до безпечного запровадження першого в Україні відкритого ринку електроенергії у 2019 році та підтримувала розробку нормативно-правової бази, яка дозволила відкрити ринок допоміжних послуг у 2020 році.

Пан Хоуп запевнив, що USAID має намір й надалі підтримувати українського Регулятора у розвитку прозорих і конкурентних енергетичних ринків, інтегрованих з ЄС і захищених від шкідливого впливу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux