Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Валерій Тарасюк взяв участь в засіданні Громадської ради при НКРЕКП
Опубліковано 20 серпня 2021 року о 13:50

20 серпня 2021 року під головуванням Василя Котка відбулось засідання Громадської ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

В заході взяли участь Голова Регулятора Валерій Тарасюк, а також представники структурних підрозділів НКРЕКП.

У своєму виступі В.Тарасюк окреслив широке коло питань, що стосувались діяльності Регулятора з регулювання енергоринків та надання комунальних послуг. Зокрема, під час спілкування з членами Громадської ради у форматі діалогу він повідомив про кроки Регулятора, що вживаються з метою ефективного функціонування ринку електричної енергії, ринку природного газу, підготовки до майбутнього опалювального сезону тощо.

Окремо були розглянуті проблемні питання операторів систем розподілу, споживачів електричної енергії, зокрема, водоканалів, а також нагальні проблеми виробників електроенергії, в тому числі теплової генерації в контексті останніх тенденцій ціноутворення на організованих сегментах ринку електроенергії.

«Після останнього збільшення цінових обмежень на ринку на добу наперед жодних нарікань з боку теплової генерації сьогодні ми в Регуляторі не чуємо. Проте ми слідкуємо за ринком, і реагуємо відповідним чином зважаючи на необхідність дотримання інтересів усіх його учасників», - відзначив В.Тарасюк.

Говорячи про комплекс питань щодо функціонування ринку природного газу, Голова Регулятора проінформував членів Громадської ради про заходи, що вже були виконані НКРЕКП, а також про актуальні завдання, над якими зараз працює Комісія з метою забезпечення надійного та якісного постачання природного газу споживачам.

Учасники заходу погодились з тим, що ринок природного газу створений, працює з певними особливостями та недоліками, проте головним викликом цього сезону для паливно-енергетичного комплексу України є висока ціна ресурсу, яка фіксується на європейських газових хабах.

Наприкінці засідання В.Тарасюк висловив готовність розглянути усі побажання членів Громадської ради, що направлені на вдосконалення заходів з регулювання енергоринків, опрацювати їх в установленому порядку.  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux