Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Валерій Тарасюк взяв участь у 28-му Електроенергетичному форумі Енергетичного Співтовариства
Опубліковано 12 червня 2023 року о 13:48

Член НКРЕКП Валерій Тарасюк взяв участь у 28-му Електроенергетичному форумі Енергетичного Співтовариства, який відбувся 7 - 8 червня 2023 року у м.Афіни (Грецька Республіка).

Захід був присвячений обговоренню актуальних питань для європейських ринків електричної енергії з урахуванням останніх подій та тенденцій на континенті. Основні дискусії пройшли за такими напрямками: подальші заходи щодо надзвичайних ситуацій та необхідність зменшення споживання енергії; реформи ринку електроенергії та нові елементи його дизайну; роль Енергетичного Співтовариства у впровадженні Механізму регулювання межі вуглецю (CBAM); побудова єдиного інтегрованого європейського ринку електроенергії; регіональна співпраця операторів систем передачі (TSO) як фактор безпеки постачання в Європі; готовність енергетичних систем та ринків до розширення відновлюваних джерел енергії.

В.Тарасюк виступив з презентацією «Українська енергетика: загартована в бою», в рамках якої розповів про умови, в яких довелось працювати українській енергетиці минулої зими, про руйнівні наслідки від ворожих атак та про шляхи подолання безпрецедентних викликів. Зокрема, він зазначив, що попри все, Україні вдалось зберегти ринкову модель функціонування ринку електричної енергії, швидко вжити комплексних заходів, що мали на меті забезпечити безперебійне електропостачання споживачів та стабільну роботу енергетичних компаній. Говорячи про майбутнє української енергетики, член НКРЕКП запевнив, що, не дивлячись на продовження активних бойових дій, галузь вже почала свою «зелену» модернізацію, що відповідає загальноєвропейським та загальносвітовим трендам.

Учасники Форуму визнали виняткову стійкість української енергетичної системи після систематичних атак на його електричну інфраструктуру. Вони наголосили на важливій ролі синхронізації енергосистем України та Молдови з континентальною Європою в забезпеченні стабільної та безпечної роботи української та молдовської електроенергетичних систем протягом минулої зими. Учасники також підкреслили необхідність доступності міждержавних перетинів з Україною та Молдовою для транскордонної торгівлі, що сприятиме безпеці постачання у наступні зимові періоди.

Форум відзначив, що Україна в безпрецедентно складних умовах воєнного стану зробила важливий крок для підвищення цін на електроенергію для побутових споживачів, що є необхідним для покриття фактичних витрат.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux