Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В НКРЕКП відбувся круглий стіл "Про перехід до ринкового формування тарифів на електричну енергію, що відпускається непобутовим споживачам"
Опубліковано 11 серпня 2015 року о 17:05



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні провела консультації з громадськістю – засідання за круглим столом на тему: «Про перехід до ринкового формування тарифів на електричну енергію, що відпускається непобутовим споживачам».

 

Учасники круглого столу заслухали доповідь представників НКРЕКП стосовно: негативних аспектів, що виникають при застосуванні єдиних роздрібних тарифів на електроенергію для непобутових споживачів на території України; особливості діяльності енергопостачальних компаній за умови переходу до ринкового формування тарифів на електричну енергію для непобутових споживачів; оцінки впливу переходу до ринкового формування тарифів на електричну енергію на споживачів; позиції заінтересованих міністерств та відомств щодо проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про ринкове формування тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам» та низки інших актуальних питань.

 

За підсумками дискусії учасники круглого столу дійшли згоди, що перехід до нової моделі ринку електричної енергії України відповідно до Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» можливий лише за умови відходу від діючої системи тарифоутворення на електричну енергію для непобутових споживачів та переходу до ринкового формування тарифів.

 

Крім того, результатом поступового переходу до ринкового формування тарифів на електричну енергію, що відпускається непобутовим споживачам, буде прозоре формування роздрібних тарифів на електричну енергію для непобутових споживачів України на 1 та 2 класах напруги і більш прогнозована та стабільна робота всіх учасників енергоринку.

 

Засідання за круглим столом відбулося під головуванням Бориса Циганенка, члена Комісії, за участю спеціалістів центрального апарату Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

У публічному громадському обговоренні взяли участь представники інститутів громадянського суспільства – Вадим Улида (ВГО «Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України»), заступник Голови Громадської ради при НКРЕКП, Олександр Рогозін (ВГО «Енергетична асоціація України»), а також представники окремих постачальників електричної енергії за регульованим та нерегульованим тарифом. Крім того на засіданні за круглим столом були присутні представники засобів масової інформації.

 

За результатами проведення консультацій з громадськістю на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua протягом двох тижнів будуть оприлюднені протокол та звіт засідання за круглим столом.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux