Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тестування учасниками ринку електричної енергії програмного комплексу оператора ринку та програмного комплексу гарантованого покупця
Опубліковано 22 січня 2019 року о 17:17



Відповідно до пункту 14 розділу XVII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про ринок електричної енергії», встановлено оператору системи передачі та оператору ринку не пізніше 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом розпочати здійснення тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії на відповідних сегментах нового ринку електричної енергії.

 

З метою врегулювання питання проведення тестових операцій на ринку електричної енергії, НКРЕКП 21 січня 2019 року було проведено нараду з питань впровадження тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії на відповідних сегментах нового ринку електричної енергії та необхідності внесення змін до діючих нормативно-правових документів (протокол див. тут).

 

Так, відповідно до інформації, наданої ДП «Енергоринок» на зазначеній нараді, 10 жовтня 2018 року ДП «Енергоринок» за результатами аукціону у системі «PROZORRO» уклав договір з переможцем АТ «Сфера» (SFЕRA, a.s., Словацька республіка) на закупівлю послуг з впровадження підтримки (обслуговування) та надання права на користування програмним забезпеченням для функціонування ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку.

 

У грудні 2018 року ДП «Енергоринок» було здійснено встановлення та налаштування тестового середовища програмного комплексу оператора ринку на головному та резервному центрі даних (без розгортання резервної бази даних) без синхронізації та запуску тестового середовища за адресою http://www.or.er.gov.ua/ . З 15 січня 2018 року зазначений програмний комплекс було відкрито для тестування учасниками ринку електричної енергії.

 

В свою чергу, з 1 грудня 2018 року ДП «Енергоринок» було розпочато здійснення тестових операцій програмного забезпечення, необхідного для організації роботи гарантованого покупця розробленого ДП «Енергоринок» самостійно, доступного за адресою http://www.gp.er.gov.ua/ .

 

Зважаючи на зазначене, НКРЕКП на виконання рішення наради з питань впровадження тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії на відповідних сегментах нового ринку електричної енергії та необхідності внесення змін до діючих нормативно-правових документів від 21 січня 2019 року (пункти 2 та 5 протоколу) рекомендує учасникам ринку електричної енергії:

  • у термін до 1 лютого 2019 року звернутись до ДП «Енергоринок» щодо отримання доступу до тестових середовищ програмних комплексів оператора ринку та гарантованого покупця;
  • здійснити тестування тестових середовищ програмних комплексів оператора ринку та гарантованого покупця;
  • до 15 лютого 2019 року надати до ДП «Енергоринок» свої зауваження та пропозиції щодо порядку роботи тестових середовищ програмних комплексів оператора ринку та гарантованого покупця.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux