Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Стартувала нова ініціатива Енергетичного Співтовариства «Обсерваторія енергетичного ринку України»
Опубліковано 16 лютого 2023 року о 11:02

15 лютого 2023 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський взяв участь у офіційному відкритті нової ініціативи Енергетичного Співтовариства «Обсерваторія енергетичного ринку України».

Зазначена ініціатива була створена для об’єктивної та неупередженої презентації енергетичної галузі України світові. Основна її мета - показати, що енергетика нашої країни варта довіри міжнародних партнерів і, незважаючи на руйнівні обстріли, залишається одним із привабливих напрямків для інвестування.

В рамках обсерваторії Секретаріат Енергетичного Співтовариства планує здійснювати постійний, послідовний та всебічний аналіз реформ в енергетиці, проводити моніторинг імплементації acquis ЄС та дотримання взятих Україною зобов’язань, а також надавати відповідні експертні рекомендації.

У своєму виступі Костянтин Ущаповський зазначив, що Регулятор вітає нову ініціативу Секретаріату із створення обсерваторії, що покликана координувати оперативне надання експертних оцінок з відповідності наших рішень європейським правилам, а також подякував Секретаріату Енергетичного Співтовариства за ефективну допомогу українським енергетичним компаніям у рамках Фонду енергетичної підтримки України та цільової Оперативної групи підтримки України.

Він зауважив, що придбання та координація доставки спеціалізованого енергетичного обладнання, палива та матеріалів для ремонту пошкодженої інфраструктури в рамках цих платформ є критично важливим для функціонування енергетичної сфери, а тому старт нової платформи підтримки України – у формі Обсерваторії енергетичного ринку України є логічним та послідовним кроком подальшого поглиблення нашої співпраці.

«Комісія завжди була драйвером основних енергетичних реформ, а сьогодні ми як ніколи відчуваємо важливість адаптації європейського законодавства та готові брати на себе ще більшу відповідальність за цей напрямок роботи. Пріоритетним для нас, навіть в умовах війни, залишається збереження європейської моделі ринків, їх розбудова та наближення до європейських практик. Переконані, що такий рівень взаємодії є важливим елементом для успіху на енергетичному фронті», - наголосив Голова Регулятора.

Представники Європейської Комісії та Секретаріату Енергетичного Співтовариства в свою чергу відзначили поступ України на шляху до членства у Європейському Союзі, зокрема значний прогрес впровадження реформ у сфері енергетики і запевнили, що робота в рамках цієї ініціативи дозволить швидше та ефективніше просуватися до поставленої цілі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux