Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Рішення щодо сертифікації незалежного оператора газотранспортної системи України має бути прийняте до кінця 2019 року
Опубліковано 19 грудня 2018 року о 14:34



19 грудня 2018 року, м. Київ – Сьогодні в офісі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пройшла зустріч Голови НКРЕКП Оксани Кривенко та члена НКРЕКП Олександра Формагея з членами наглядової ради ПАТ «Магістральні газопроводи України»: Вальтером Больтцом, Яном Чадамом, Фабрісом Нуайланом, а також виконуючим обов’язки голови правління ПАТ  Олександром Лісніченко.

 

 

Зустріч була присвячена обговоренню поточного стану процесу відокремлення та сертифікації оператора газотранспортної системи України відповідно до чинного законодавства України та законодавства ЄС.

 

 

Сторони відзначили, що спільною метою НКРЕКП, Уряду України та ПАТ «Магістральні газопроводи України» є забезпечення того, щоб рішення щодо сертифікації незалежного оператора газотранспортної системи України було прийняте до кінця 2019 року, що матиме позитивний вплив на розвиток вітчизняної газотранспортної системи та слугуватиме для європейської сторони свідоцтвом того, що Україна є надійним партнером.


 

 При цьому, сторони зазначили, що при напрацюванні конкретних рішень щодо анбандлінгу, керуватимуться вимогами вітчизняного законодавства, а саме положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 1 липня 2016 року № 496 «Про відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу», якою затверджено план реструктуризації НАК «Нафтогаз України» з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу, та обрано модель відокремлення діяльності з транспортування природного газу, передбачену статтею 23 Закону «Про ринок природного газу» (відокремлення за правом власності), як модель відокремлення для оператора газотранспортної системи України, яка перебуває в державній власності та не підлягає приватизації.

 

 

Зустріч пройшла в діловій та дружній атмосфері, присутні висловили впевненість у плідній співпраці щодо забезпечення загального успіху реформи газового сектору України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux