Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Регулятор продовжує розширювати публікацію показників за результатом оперативного моніторингу функціонування ринку електричної енергії
Опубліковано 23 лютого 2022 року о 16:25

Регулятор продовжує розширювати публікацію показників оперативного моніторингу функціонування ринку електричної енергії та його сегментів.

З 23 лютого 2022 року Регулятором оновлюється публікація інтерактивних матеріалів:

  1. Тепер, у підрубриці «Торгівля на ТОВ «Українська енергетична біржа» (УЕБ)» підрозділу «Оперативний моніторинг ринку електричної енергії» є можливість ознайомитись з інформацією щодо обсягів та цін, які сформувались на електронних аукціонах на виконання покладених спеціальних обов'язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії (ПСО). У оновлених інтерактивних матеріалах «Обсяги торгівлі двосторонніми договорами на електронних аукціонах ТОВ «УЕБ» та «Ціни за результатами торгівлі двосторонніми договорами на електронних аукціонах ТОВ «УЕБ» додається інформація щодо результатів аукціонів, проведених на виконання статті 62 Закону України «Про ринок електричної енергії», зокрема купівлі ДП «Гарантований покупець», операторами систем розподілу, оператором системи передачі та постачальниками універсальних послуг.
  2. Додаються нові інформаційні матеріали у частині порівняння обсягів торгів електричною енергією із щомісячною та щоквартальною розбивкою, обсягів та цін за типами аукціонів.
  3. Окрім цього, на вкладці «Індикатив середньозваженої ціни трьох сегментів ринку» та «Індикатив середньоарифметичної ціни трьох сегментів ринку» починається публікація нового індикативу ціни на ринку електричної енергії, а саме рівня середньозважених та середньоарифметичних цін за результатами торгів на електронних аукціонах ТОВ «УЕБ», РДН та ВДР. Відповідні показники наведені у погодинному, щоденному та щомісячному розрізі з дати початку функціонування нового ринку електричної енергії.
  4. Регулятор у новій підрубриці «Результати аукціонів ТОВ «УЕБ» розпочинає публікацію результатів торгів, які відбулись на ТОВ «УЕБ» із можливістю вибору ініціатора торгів, дати проведення та типу аукціонів.
  5. У рубриці «Інформація щодо виробництва та споживання електричної енергії» оновлюється публікація інтерактивних матеріалів у підрубриках «Відбір (споживання) електричної енергії» та «Відпуск (виробництво) електричної енергії». 

Відтепер у підрубриці «Відбір (споживання) електричної енергії» для перегляду доступна інформація, яка ілюструє порівняння прогнозу і факту споживання електричної енергії у розрізі торгових зон.

У підрубриці «Відпуск (виробництво) електричної енергії» стає доступним новий інтерактивний дашборд, який відображає погодинні максимальні та мінімальні значення навантаження у розрахункову годину, яке було сформовано відповідним видом генеруючих потужностей та експортно-імпортними операціями з електричною енергією у розрізі торгових зон та періодів роботи.

6. НКРЕКП оновлює інформацію у рубриці «Інформація щодо пропускної спроможності міждержавних перетинів України», а саме розширено кількість інформаційних матеріалів щодо розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів на добових, місячних та річних аукціонах за період з початку 2022 року. Тепер у новій підрубриці «Інформація щодо розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів з 2022 року» є можливість ознайомитись з даними щодо обсягів поданих заявок від учасників ринку на проведених аукціонах з доступу до міждержавних мереж, відомостями щодо використання фізичних прав на передачу, їх номінації, а також передачі набутих прав на доступ до пропускної спроможності міждержавних перетинів від власників таких фізичних прав на передачу до інших зареєстрованих учасників.

Водночас, у разі виникнення питань, побажань, рекомендацій, зауважень закликаємо писати на електронну адресу Департаменту енергоринку НКРЕКП: de.cina@nerc.gov.ua .


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux