Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Регулятор наголошує на неприпустимості зловживань під час розподілу електричної енергії
Опубліковано 18 серпня 2021 року о 16:43

За результатами планової перевірки ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» Регулятор зафіксував низку порушень вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії.

Окремо слід звернути увагу на порушення, яке стосувалось приєднання товариством до мереж промислової електростанції під виглядом приватних домогосподарств.

Так, ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» була надана послуга з приєднання та укладений договір з розподілу електроенергії з суб’єктами, які фактично не є приватними домогосподарствами, що виробляють електричну енергію з відновлювальних джерел енергії, та на яких електрична енергія використовується на побутові потреби відповідно до укладеного договору.

Як виявила перевірка, зазначені суб’єкти об’єднані в одну велику промислову електростанцію загальною потужністю більше 2 МВт, на їх території відсутні будь-які будинки або споруди, що належать до житлового фонду, а сонячні панелі генеруючих установок розміщені на металевих конструкціях. За всіма ознаками, електрична енергія суб’єктів не використовувалась на побутові потреби, натомість генерувалась з метою продажу за «зеленим» тарифом.   

Зазначена ситуація є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії, відповідно до яких у вказаних суб’єктів відсутні необхідні умови щодо купівлі-продажу електричної енергії генеруючими установками приватних домогосподарств.

«Це однозначно треба врегулювати, адже такі зловживання спотворюють ідею залучення населення до розвитку «зеленої» енергетики як одного зі шляхів досягнення енергоефективності, ощадливого використання ресурсів та захисту навколишнього середовища. Ми ініціюємо перевірки по всій країні, щоб виявити подібні зловживання. А ліцензіату даємо завдання врегулювати це питання, припинити надання послуги з розподілу зазначеним суб’єктам. Регулятор в свою чергу окремо звернеться з приводу цієї ситуації до відповідного постачальника універсальних послуг», - зазначив Голова Регулятора В.Тарасюк.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux