Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Прес-реліз члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг В.В. Тарасюка
Опубліковано 14 квітня 2015 року о 20:55



Будучи прихильником принципу відкритості та прозорості діяльності органів державної влади та посадових осіб, вважаю за необхідне прокоментувати безпідставні обвинувачення на мою адресу, що містяться у зверненні групи народних депутатів України (А. Левус, І. Лапін, М. Величкович, М. Бондар, С. Висоцький, О. Медуниця).

 

Так, я дійсно з 2006 року працював у холдингу ВС Енерджі Україна, пройшовши шлях до віце-президента з юридичних питань і цього абсолютно не приховую. Ніколи не був акціонером, а працював як будь-який інший найманий працівник. Я за 8 років бачив пана Бабакова двічі на спільній зустрічі із керівництвом ВС Енерджі Україна. Тому приписувати мені «дружбу» - це, м’яко кажучи, перебільшення.

 

У квітні 2014 року я за власної ініціативи звільнився з посади віце-президента з юридичних питань ВС Енерджі. Основною причиною було допомогти реалізувати в державі ті зміни, заради яких відбулася Революція Гідності. Моїм першим місцем роботи на держслужбі стала посада помічника Міністра юстиції України. Згодом я був призначений директором департаменту Міністерства юстиції України, а при призначенні на цю посаду успішно пройшов всі перевірки, у т.ч. Службою безпеки України. Що ж стосується історії 9-річної давнини щодо зміни власників готелю «Русь», то наскільки мені відомо, там надана правова оцінка всім сторонам, як правоохоронними органами, так і судами. Я рекомендую лише всесторонньо ознайомитись із відповідною інформацією. Але якщо все ще є запитання, я готовий на них відповісти.

 

Як юрист, що тривалий час працював у енергетичному холдингу, я знаю галузь, її структуру. Переконаний, що ці знання стануть в нагоді у ході реформування галузі електроенергетики, тож прийняв роботу у НКРЕКП як професійний виклик. Упевнений, що за рік мого перебування на державній службі у Міністерстві юстиції та НКРЕКП я жодною своєю дією не дав підстав звинуватити мене у лобіюванні чиїхось корпоративних інтересів, а діяв виключно в інтересах держави.

 

Також, я хочу закликати усіх політиків бути коректними і не «навішувати» ярлики. Хотів би відмітити, що багато хто з працівників та членів сімей офісів компаній, до акціонерів яких можуть виникати питання, служать у зоні АТО, а переважна більшість працівників активно допомагає матеріально тим, хто служить.

 

Насамкінець, хочу закликати всіх користуватись перевіреними фактами та запевнити шановних народних депутатів і журналістський корпус, що я цілком розумію свою високу відповідальність та сучасні вимоги до державних службовців і готовий у будь-якому форматі спілкуватися, відповідати на питання, які виникають щодо моєї професійної діяльності або біографії. І запрошую шановних народних депутатів до відвертої розмови та звіту по моїй роботі на держслужбі, буду радий з Вами зустрітись особисто.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux