Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюються узагальнені зауваження і пропозиції до проекту постанови щодо Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу
Опубліковано 29 листопада 2018 року о 20:43



На виконання вимог частини четвертої статті 15 Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", відповідно до пункту 3.3 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень НКРЕКП, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, оприлюднюються Узагальнені пропозиції та зауваження до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, постанови НКРЕКП "Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу", які були отримані від фізичних, юридичних осіб, їх об'єднань, органів місцевого самоврядування та інших заінтересованих осіб у період з 19.10.2018 до 20.11.2018 (включно) (див. тут).

 

Проект постанови НКРЕКП "Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу" (Проект) повторно оприлюднено у зв'язку з необхідністю виконання вимог Закону України "Про ринок електричної енергії" та з метою удосконалення раніше розробленого проекту постанови НКРЕКП "Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу".

 

Однією з проблем розвитку промисловості, і зокрема залучення інвестицій, є складна процедура приєднання до електричних мереж систем розподілу. Сьогодні інвестори розглядають вартість приєднання та саму процедуру приєднання, як один з основних факторів інвестиційної привабливості, тому вирішення цього питання є пріоритетним.

 

За результатами доопрацювання та удосконалення Проекту запропоновано:

  • на період до 31 грудня 2020 року формулу 7 Методики не застосовувати та встановити для усіх операторів систем розподілу питому вартість приєднання 1 кВт потужності, визначену згідно з СОУ-Н МЕВ 45.2-37471933-44:2011, на рівні 3,48 тис. грн/кВт (без ПДВ), як усереднений показник вартості створення 1 кВт потужності;
  • змінити підхід до визначення коефіцієнта завантаження трансформаторних підстанцій основної мережі оператора системи розподілу напругою 35-110(154) кВ;
  • для визначення прогнозного рівня завантаження використати коефіцієнт реалізації технічних умов на приєднання електроустановок замовників;
  • передбачити стимулювання приєднання потужних об'єктів (електроустановок) на більш високому рівні напруги (плата за нестандартне приєднання на більш високих ступенях напруги має бути менша, порівняно з вартістю послуги на ступені напруги 0,4 кВ);
  • передбачити диференціювання ставок плати за нестандартне приєднання потужності для міської та сільської місцевості, а також для електроустановок, призначених для виробництва електричної енергії. 

Проект, що має ознаки регуляторного акта, та відповідні матеріали оприлюднені на офіційному веб-сайті НКРЕКП у мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/proyekti-rishen?&name=Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу (повторно).

 

05.12.2018 в приміщенні НКРЕКП відбудеться проведення відкритих обговорень пропозицій та зауважень, отриманих за результатами повторного оприлюднення проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, постанови НКРЕКП "Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу".

 

Відкриті обговорення відбудуться 05.12.2018 о 14:00 в приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за адресою: м. Київ, вул. Смоленська, 19, кімн. 123.

 

Особам, які надали пропозиції та зауваження до Проекту, за 3 робочі дні до проведення відкритих обговорень (розгляду пропозицій та зауважень) НКРЕКП буде направлено листи-запрошення.

 

Інші особи, які бажають взяти участь у відкритих обговорення (розгляді пропозицій та зауважень) Проекту, можуть подати заявки про участь у такому обговоренні до НКРЕКП не пізніше як за 2 дні до проведення розгляду (відкритого обговорення). Для участі у відкритому обговоренні Проекту заявки приймаються до 03.12.2018 у письмовому та/або електронному вигляді на адресу: Rusnak@nerc.gov.ua.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux