Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» щодо оплати послуг з передачі електричної енергії при експортних операціях та послуг з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління при здійснені імпорту та/або експорту електричної енергії
Опубліковано 08 жовтня 2020 року о 18:22



 

Повідомлення про оприлюднення проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» (щодо оплати послуг з передачі електричної енергії при експортних операціях та послуг з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління при здійснені імпорту та/або експорту електричної енергії)

 

1. Розробник:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

2. Стислий виклад змісту проєкту:

Зміни до Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – проєкт Закону, проєкт акта) розроблено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на виконання рекомендацій, викладених у Повідомленні про відповідність «Україна – тариф на послуги з передачі та диспетчеризації електроенергії в частині тарифів на експорт та імпорт» від 28 травня 2020 року №1/2020, яке видане Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

 

Метою прийняття проєкту акта є уточнення та конкретизація переліку суб’єктів, які здійснюють оплату за послуги з передачі електричної енергії та послуги диспетчерського (оперативно-технологічного) управління, при цьому виділено в окрему категорію користувачів – підприємства, що здійснюють експорт електричної енергії, для яких в тарифах на послугу з передачі електричної енергії не враховуються витрати оператора системи передачі на виконання спеціальних обов’язків із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії.

 

Проєктом акта пропонується внести зміни до Закону України «Про ринок електричної енергії».

 

3. Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта:

Проєкт Закону, порівняльну таблицю та аналіз регуляторного впливу розміщено на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e9c/38d/61ae9c38d688e487564440.zip .

 

4. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань:

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця з дати оприлюднення до 09 листопада 2020 року (включно) в паперовому та електронному вигляді.

 

5. Зауваження та пропозиції направляти на адресу:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19, тел. (044) 204-48-02, email: malytska@nerc.gov.ua.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux