Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках»
Опубліковано 18 лютого 2021 року о 16:38



Повідомлення про оприлюднення проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання зловживанням на оптовому енергетичному ринку» 

 

1. Розробник: 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

2. Стислий виклад змісту проєкту:

Проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання зловживанням на оптовому енергетичному ринку» (далі – проєкт Закону, проєкт акта) розроблено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на виконання пункту 7571 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106.

 

Метою прийняття проєкту акта є визначення вимог та правил щодо заборони, виявлення та подолання зловживань на оптовому енергетичному ринку. Крім того, проєкт Закону розроблено з метою транспозиції в українське законодавство адаптованої версії Регламенту (ЄС) № 1227/2011 від 25 жовтня 2011 року щодо доброчесності та прозорості оптового енергетичного ринку, щодо якого в України є міжнародні зобов’язання в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства.

 

Проєктом акта пропонується внести зміни до деяких законів України, зокрема, «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», «Про ринок електричної енергії», «Про ринок природного газу».

 

3. Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта:

Проєкт Закону, порівняльну таблицю та аналіз регуляторного впливу розміщено на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e9c/37e/61ae9c37e6044926240868.zip .

 

4. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань:

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця з дати оприлюднення до 18 березня 2021 року (включно) в паперовому або електронному вигляді.

 

5. Зауваження та пропозиції направляти на адресу:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19, тел. (044) 204-71-77, emailzherebets@nerc.gov.ua .


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux