Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект регуляторного акта – Зміни до Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж
Опубліковано 21 січня 2016 року о 16:09



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж»

 

Відповідно до Законів України «Про електроенергетику», «Про природні монополії» та Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 10 вересня 2014 року № 715, основними завданнями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), є державне регулювання суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках у сфері електроенергетики, у тому числі державне регулювання цін (тарифів) на товари суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комбінованого виробництва електричної та теплової енергії.

 

Відповідно до абзацу десятого частини першої статті 12 Закону України «Про електроенергетику» основними завданнями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, є зокрема, розроблення та затвердження правил приєднання електроустановок до електричних мереж, типових форм договорів про приєднання, типових форм технічних умов, методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж та порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж.

 

На сьогодні фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж, здійснюється відповідно до Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2013 року за № 2043/24575 (далі – Порядок).

 

У той же час, Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» були внесені зміни до Закону України «Про електроенергетику», зокрема виключено частину шосту статті 172, якою було регламентовано приєднання об’єктів електроенергетики, які виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії.

 

У зв’язку з вищезазначеним та з урахуванням необхідності удосконалення окремих частин Порядку, НКРЕКП розроблено проект постанови «Про затвердження Змін до Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж» (далі – Проект постанови).

 

Проектом постанови також передбачається використання електропередавальною організацією одного поточного рахунка для всіх типів приєднання.

 

Зазначений Проект постанови забезпечить приведення нормативно-правових актів Комісії у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси:

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Landar@nerc.gov.ua;

 

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет. Заархівований файл pr_123.zip скачати тут.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 23 лютого 2016 року у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

21.01.2016


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux