Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект регуляторного акта – Порядок урахування втрат теплової енергії в теплових мережах у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання
Опубліковано 26 травня 2016 року о 09:01



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку урахування втрат теплової енергії в теплових мережах у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання»

 

Необхідність розроблення проекту регуляторного акта - постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку урахування втрат теплової енергії в теплових мережах у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання» зумовлена вимогами законів України «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», пункту 4 Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – Положення), затвердженого Указом Президента України від 10.09.2014 № 715 в частині надання повноважень Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), щодо розроблення та затвердження порядків (методик) формування цін і тарифів на товари (послуги), що виробляються (надаються) суб'єктами природних монополій та суб'єктами, що провадять діяльність на суміжних ринках у сфері теплопостачання.

 

Статтею 15 Закону України «Про теплопостачання» (далі – Закон) передбачено, що основним із завдань державного регулювання діяльності у сфері теплопостачання, зокрема, є реалізація державної політики щодо функціонування ринку теплової енергії шляхом регулювання тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії з урахуванням змін цін на енергоносії та інших витрат. Цим Законом НКРЕКП визнано одним із органів, що здійснює державне регулювання у сфері теплопостачання.

 

З метою виконання вимог статті 16 Закону та пункту 4 Положення, якими передбачено, що до повноважень НКРЕКП, зокрема належить розробка і затвердження порядків (методик) формування цін і тарифів на товари (послуги), що виробляються (надаються) суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання на суміжних ринках, зокрема у сфері теплопостачання НКРЕКП розроблено проект постанови «Про затвердження Порядку урахування втрат теплової енергії в теплових мережах у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання».

 

З огляду на зазначене виникла необхідність урегулювання цих питань шляхом прийняття.

 

На виконання норм Закону, НКРЕКП розроблено проект постанови «Про затвердження Порядку урахування втрат теплової енергії в теплових мережах у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання».

 

Впровадження цього регуляторного акта не потребує додаткових видатків.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси:

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: liulevych@nkp.gov.ua, kot@nkp.gov.ua;

 

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет. Заархівований файл pr_141.zip скачати тут.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 30.06.2016 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

26.05.2016


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux