Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газотранспортної системи
Опубліковано 29 травня 2019 року о 14:22



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газотранспортної системи»

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розробила проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газотранспортної системи», що має ознаки регуляторного акта, який був схвалений 28 травня 2019 року.

 

Метою прийняття проекту постанови є удосконалення норм постанови НКРЕКП від 14 квітня 2016 року № 631 «Про затвердження Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газотранспортної системи» та забезпечення відокремлення та незалежності оператора газотранспортної системи від інших видів діяльності вертикально інтегрованої організації, пов’язаних з розподілом, зберіганням та постачанням природного газу.

 

Проектом постанови пропонується доповнити Порядок здійснення процедури сертифікації оператора газотранспортної системи новим розділом, який передбачає, що якщо в силу об’єктивних причин оператору газотранспортної системи потрібен додатковий час для забезпечення відповідності вимогам про відокремлення і незалежність оператора газотранспортної системи, передбаченим Законом для обраної моделі відокремлення, НКРЕКП може прийняти рішення про сертифікацію із набранням ним чинності після виконання оператором газотранспортної системи додаткових умов, обов’язкових для виконання. Крім того, проектом постанови передбачаються дії НКРЕКП при невиконанні оператором газотранспортної системи додаткових умов, обов’язкових для виконання, а також деякі редакційні правки до Порядку.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e98/979/61ae989796c33717389279.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Kovalska@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних, юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 1 липня 2019 року (включно) у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Звертаємо увагу, що зауваження та пропозиції до проекту нормативно-правового акта мають надаватись у формі, встановленій додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

29.05.2019


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux