Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії
Опубліковано 25 вересня 2019 року о 16:52



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії» 

 

Постановою НКРЕКП від 21.06.2019 № 1120, яка набрала чинності 27.06.2019, були внесені зміни до Кодексу системи передачі, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2019 № 309 (далі – КСП), відповідно до яких змінено механізм розрахунку обсягу послуги з передачі електричної енергії (пункт 4.1 розділу 4 Типового договору про надання послуг з передачі електричної енергії (додаток 6 до КСП)).

 

Також, згідно з наказом Міністерства фінансів України від 15.02.2019 № 73 Державне підприємство «НЕК «Укренерго» було реорганізовано в ПРАТ «НЕК Укренерго».

 

Враховуючи зазначене, є необхідність в удосконаленні окремих положень Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 22.04.2019 № 585 (далі - Порядок), зокрема в частині уточнення підходів щодо визначення прогнозованих обсягів споживання (передачі) електричної енергії, що використовуються при розрахунку тарифу на послуги з передачі електричної енергії, а також визначення витрат, що стосуються сплати частини чистого прибутку до Державного бюджету України, та формули розрахунку прибутку.

 

Крім того, необхідним є удосконалення глави 7 Порядку щодо порядку та строків розгляду заяви в частині підстав, згідно з якими заява залишається без розгляду, та врахування технічних правок.

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, - постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

 

Проєкт регуляторного акта та аналіз впливу рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта оприлюднюється з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e98/5ae/61ae985aea7e1030884265.pdf .

 

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються до 25.10.2019 у письмовому та електронному вигляді (у форматі доступному для копіювання даних Word та у форматі PDF) за формою наведеною згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, за адресою: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вул. Смоленська, 19, м. Київ, 03057; e-mail: Lagoduk@nerc.gov.ua, контактна особа: Лагодюк Тетяна Іванівна, тел. (044) 204-48-88.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

25.09.2019


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux