Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії
Опубліковано 23 вересня 2021 року о 09:50



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії»

 

На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке проводилося у формі відкритого слухання 22 вересня 2021 року схвалено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

 

Верховною Радою України прийнято Закон України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу» (Закон на подолання кризових явищ) (набрав чинності 29.08.2021), яким удосконалено регламентовані підстави для застосування тарифу на послуги з передачі електричної енергії для підприємств «зеленої» електрометалургії.

 

З урахуванням прийнятого Закону, виникла необхідність внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 22.04.2019 № 585 (Порядок), в частині уточнення вимог (надання оператором системи передачі отриманої від суб’єкта господарювання довідки щодо підтвердження статусу підприємства «зеленої» електрометалургії та закінчення строку дії такої довідки) для встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії для підприємств «зеленої» електрометалургії.

 

Також, необхідно удосконалити пункти 7.7. та 7.8 глави 7 Порядку в частині упорядкування умов, згідно з якими здійснюється встановлення тарифу за зверненням оператора системи передачі, а також за ініціативою НКРЕКП, зокрема у разі отримання довідки від підприємств «зеленої» електрометалургії та/або закінчення строку дії зазначеної довідки.

 

Крім того, у главі 8 «Розрахунок тарифу (у тому числі на перехідний період» Порядку необхідно передбачити норму, згідно з якою з дати закінчення строку дії довідки щодо підтвердження статусу підприємства «зеленої» електрометалургії для зазначеного підприємства застосовується тариф на послуги з передачі електричної енергії для користувачів системи (крім підприємств «зеленої» електрометалургії), встановлений НКРЕКП.

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, - постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обргунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e96/d25/61ae96d25cf77648550223.zip .

 

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та електронному вигляді у форматах doc (docx) та PDF за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, які слід надсилати на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Lagoduk@nerc.gov.ua . Контактна особа: Лагодюк Тетяна Іванівна, тел. (044) 204-48-88.

 

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 22 жовтня 2021 року (включно).

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

23.09.2021


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux