Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електроенергію ліцензіатами з постачання електроенергії за регульованим тарифом
Опубліковано 30 серпня 2017 року о 17:21



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом»

 

Згідно з положеннями пункту 9 розділу III Порядку ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам, затвердженого постановою НКРЕКП від 13.06.2016 № 1129, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.08.2016 за № 1199/29329, НКРЕКП звертається листом до Ради Оптового ринку електричної енергії України щодо затвердження на відповідний місяць для ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом (ПРТ) додаткових платежів у разі вирішення спірного питання, уточнення вимірів або іншого узгодженого коригування (додаткові платежі) у розмірі сумарних дельт за останній та передостанній місяці до повного відходу від застосування єдиних роздрібних тарифів.

 

Разом з тим, діюча редакція Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, затвердженого постановою НКРЕКП від 19.11.2015 № 2810, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 09.12.2015 за № 1530/27975 (Порядок), не передбачає механізму врахування таких додаткових платежів, унаслідок чого розрахунок середньої закупівельної ціни на електричну енергію для ПРТ, яким розпорядник системи розрахунків при нарахуванні платежів врахує додаткові платежі, буде некоректним.

 

Отже, Порядок потребує внесення відповідних змін, а саме, включення до формули розрахунку фактичної середньої закупівельної ціни на електричну енергію додаткового платежу, визначеного відповідно до пункту 9 розділу III Порядку ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам.

 

У зв’язку з зазначеним, НКРЕКП було розроблено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом».

 

Додаткові витрати для впровадження запропонованого проекту постанови не потребуються.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e99/c44/61ae99c44ee58574081639.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Yashchuk@nerc.gov.ua.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 02.10.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

30.08.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux