Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку формування ціни, за якою здійснюється постачання електричної енергії споживачам постачальником «останньої надії
Опубліковано 16 вересня 2021 року о 11:50



 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування ціни, за якою здійснюється постачання електричної енергії споживачам постачальником «останньої надії»

 

Згідно з пунктом 6 частини третьої статті 6 Закону України «Про ринок електричної енергії» (Закон) до повноважень Регулятора на ринку електричної енергії належить затвердження, зокрема, методики (порядку) формування ціни, за якою здійснюється постачання електричної енергії споживачам постачальником «останньої надії».

 

Абзацом першим частини п’ятої статті 64 Закону визначено, що постачальник «останньої надії» зобов’язаний постачати електричну енергію за ціною, що формується ним відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, та включає, зокрема, ціну купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії, ціну (тариф) на послуги постачальника «останньої надії», ціни (тарифи) на послуги оператора системи передачі та оператора системи розподілу відповідно до укладених договорів про надання відповідних послуг.

 

На виконання зазначених положень Закону прийнято Порядок формування ціни, за якою здійснюється постачання електричної енергії споживачам постачальником «останньої надії», затверджений постановою НКРЕКП від 05.10.2018 № 1179 (Порядок).

 

Разом з цим, підпунктом «г» підпункту 7 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу» унесено зміни до Закону, якими абзац перший частини п’ятої статті 64 Закону викладено в новій редакції.

 

У зв’язку з цим, положення Порядку потребують приведення у відповідність до вимог абзацу першого частини п’ятої статті 64 Закону в редакції, яка набирає чинності з 01.11.2021.

 

З огляду на зазначене, Департаментом із регулювання відносин у сфері енергетики розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування ціни, за якою здійснюється постачання електричної енергії споживачам постачальником «останньої надії» (Проєкт рішення НКРЕКП).

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обргунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e96/db0/61ae96db041b0188525871.zip .

 

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 27.09.2021 (включно) у письмовому та електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та електронному вигляді у форматах doc (docx) та PDF за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, які слід надсилати на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: yashchuk@nerc.gov.ua , контактна особа: Ящук Олександр Сергійович, тел. (044) 204-48-88.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

16.09.2021

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux