Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку формування цін на універсальні послуги
Опубліковано 09 вересня 2020 року о 16:33



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування цін на універсальні послуги»

 

Розрахунок цін на універсальні послуги здійснюється постачальниками універсальних послуг (ПУП) відповідно до глави 2 Порядку формування цін на універсальні послуги, затвердженого постановою НКРЕКП від 05.10.2018 № 1177 (Порядок). Складовою цін на універсальні послуги є прогнозована ціна закупівлі електричної енергії на ринках електричної енергії ПУП для постачання малим непобутовим споживачам (ЦЗАКУППР) (прогнозована ціна електроенергії), яка розраховується на підставі погодинних цін електричної енергії на ринку «на добу наперед» (РДН).

 

Водночас, до НКРЕКП надходять численні звернення стосовно необхідності врахування в ціні на універсальні послуги складової для компенсації витрат ПУП у зв’язку з небалансами електричної енергії, що виникають при постачанні електричної енергії малим непобутовим споживачам.

 

Таким чином, з метою врахування додаткових витрат на оплату небалансів, що об’єктивно виникають у ПУП при купівлі електричної енергії для потреб малих непобутових споживачів, постає необхідність в удосконаленні формули розрахунку прогнозованої ціни електроенергії шляхом доповнення її коефіцієнтами, що враховують граничний відносний обсяг небалансів електричної енергії (kБРW) та граничне відносне відхилення цін небалансів електричної енергії від цін електричної енергії на РДН (kБРЦ).

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, - постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування цін на універсальні послуги».

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e97/c00/61ae97c00625b754812964.zip .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Bilenko@nerc.gov.ua (надіслати обов’язково у форматі Word та у форматі PDF за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866). Контактна особа: Біленко Анна Миколаївна, тел. (044) 204-48-70.

 

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 09.10.2020 (включно) в письмовому та електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

09.09.2020


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux