Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку формування цін на універсальні послуги
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 16:08



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку формування цін на універсальні послуги»

 

На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що проводилося у формі відкритого слухання 13 жовтня 2021 року схвалено проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку формування цін на універсальні послуги» (проєкт рішення).

 

Враховуючи цінову кон’юнктуру на вугілля та газ на світових ринках (вугілля більше 200 дол. США за тонну, газ більше 1000 дол. США за тис.м3) протягом останнього часу спостерігається суттєве зростання рівня ціни РДН, що призводить до виникнення значних касових розривів у учасників ринку.

 

З метою врахування більш актуального рівня ціни РДН при визначенні цін на універсальні послуги для малих непобутових споживачів та, відповідно, скорочення касових розривів в учасників ринку проєктом рішення передбачено зміни до Порядку № 1177, відповідно до яких розрахунок прогнозованої ціни закупівлі електричної енергії на ринках електричної енергії постачальником універсальних послуг для постачання малим непобутовим споживачам здійснюватиметься на підставі зокрема середньозваженої ціни електричної енергії на ринку «на добу наперед» у перші 10 діб попереднього розрахункового місяця.

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обргунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на паперових носіях на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19 та в електронному вигляді на e-mail: Bilenko@nerc.gov.ua (надіслати обов’язково у форматі Word та у форматі PDF за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866). Контактна особа: Біленко Анна Миколаївна, тел. (044) 204-48-70.

 

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 27 жовтня 2021 року (включно).

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

13.10.2021


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux