Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Методики розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов’язаних із ліцензованою діяльністю
Опубліковано 05 лютого 2021 року о 16:35



 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2017 року № 1618»

 

Розрахунок вартості виконання додаткових робіт (послуг), пов’язаних з діяльністю з розподілу електричної енергії здійснюється відповідно до Методики розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов’язаних із ліцензованою діяльністю, затвердженої постановою НКРЕКП від 29.12.2017 № 1618 (Методика).

 

У зв’язку із змінами, внесеними до Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу, затвердженої постановою НКРЕКП від 18.12.2018 № 1965, виникла необхідність уточнення переліку додаткових робіт (послуг) Методики. Зокрема, пропонується вилучити з переліку додаткових робіт (послуг) такі роботи як: «Узгодження проєкту електропостачання об’єкта на відповідність наданим технічним умовам та/або чинним нормативно-правовим актам». Крім цього, з переліку робіт необхідно виключити такі роботи як: «Встановлення (заміна) за заявою замовника засобу обліку на електроустановках, де виконавець є стороною, відповідальною за точку комерційного обліку», оскільки ці роботи (послуги) не є монопольними. Також необхідно внести інші уточнення до переліку додаткових робіт (послуг) Методики.

 

У зв’язку із зверненням «НЕК «УКРЕНЕРГО», унесено зміни до Методики з метою поширення її дії на оператора системи передачі.

 

При внесенні змін до Методики також актуалізовано перелік нормативно-правових актів, які застосовуються при розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов’язаних із ліцензованою діяльністю.

 

З огляду на зазначене, було розроблено та на відкритому засіданні НКРЕКП 03.02.2021 схвалено проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2017 року № 1618».

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обргунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e97/52f/61ae9752f371d628731068.zip .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; email: vitenko@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 22.02.2021 у письмовому та електронному вигляді» (у форматах «doc»/«docx» та «pdf»).

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

05.02.2021

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux