Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Кодексу газотранспортної системи
Опубліковано 19 березня 2019 року о 17:15



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу газотранспортної системи»

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оприлюднює проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу газотранспортної системи», що має ознаки регуляторного акта (далі – Проект постанови).

 

Зазначеним Проектом постанови передбачається внесення змін до Кодексу газотранспортної системи, у частині надання замовникам послуг транспортування, на яких покладено спеціальні обов’язки, можливості коригування за результатом звітного місяця обсягів набуття або відчуження природного газу згідно з торговими сповіщенням та здійснення заходи віртуального заміщення обсягів добового небалансу з обсягами зберігання природного газу в газосховищах між різними портфоліо балансування (комерційним та в межах виконання спеціальних обов’язків).

 

Запропонований механізм дозволить акумулювати обсяги позитивного та негативного добового небалансу  замовників послуг транспортування, на яких покладено виконання спеціальних обов’язків, у НАК «Нафтогаз України» як єдиного суб’єкта, на якого рішенням Кабінету Міністрів України від 19.11.2018 № 867 покладено обв’язок формування ресурсу природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, та надасть можливість здійснити операцію віртуального заміщення з метою збереження  ресурсу газу, який має визначене цільове використання.

 

При цьому, після здійснених операцій по віртуальному заміщенню, Оператором газотранспортної системи будуть виконуватись дії із врегулювання обсягу добового небалансу НАК «Нафтогаз України» як замовник послуг транспортування на загальних підставах в межах комерційного портфоліо балансування.

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, слід надсилати у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doc, docx за формою згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30 червня 2017 року № 866, на адресу: Національна  комісія,  що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Pashuk@nerc.gov.ua.

 

Проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та порівняльною таблицею оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e98/c3f/61ae98c3f081e031189403.pdf .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця, тобто до 19 квітня 2019 року включно, у письмовому та електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

19.03.2019


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux