Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Процедура встановлення тарифу на послугу з централізованого диспетчерського управління об’єднаною енергетичною системою України
Опубліковано 31 травня 2017 року о 17:03



 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифу на послугу з централізованого диспетчерського управління об’єднаною енергетичною системою України»

 

Відповідно до діючої нормативно-правової бази, зокрема Процедури встановлення (перегляду) тарифу для ліцензіата з передачі електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, затвердженої постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України від 26.12.2003 № 1456, тариф на передачу електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, включає плату за централізоване диспетчерське управління об'єднаною енергетичною системою України та розраховується методом Витрати «+».

 

Водночас, відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.05.2016 № 418-р, та пункту f статті 36 та частини восьмою статті 37 ДИРЕКТИВИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ ТА РАДИ 2009/72/ЄС від 13.07.2009 про спільні правила внутрішнього ринку електроенергії та про скасування Директиви 2003/54/ЄС Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розроблено низку проектів постанов, спрямованих на впровадження стимулюючого тарифного регулювання для ліцензіата, що здійснює господарську діяльність у сфері передачі електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами (далі – ліцензіат).

 

Проте, впровадження стимулюючого тарифоутворення для ліцензіата передбачається лише в частині діяльності з передачі електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, оскільки відповідно до Закону України «Про природні монополії» лише ця діяльність ліцензіата є монопольною. Разом з тим, відповідно до положень частини шостої статті 17 Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» для діяльності з  централізованого диспетчерського управління об'єднаною енергетичною системою України передбачено окремий тариф на послугу з централізованого диспетчерського управління об’єднаною енергетичною системою України. При цьому, для розрахунку тарифу на послугу з централізованого диспетчерського управління об’єднаною енергетичною системою України пропонується залишити механізм формування витрат за методом Витрати «+».

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП розроблено проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифу на послугу з централізованого диспетчерського управління об’єднаною енергетичною системою України».

 

Проектом постанови чітко визначено процедуру встановлення НКРЕКП тарифу на послугу з централізованого диспетчерського управління об'єднаною енергетичною системою України, яка регламентує порядок дій та оформлення необхідних документів, зокрема: вимоги до оформлення заяви на встановлення тарифу, перелік документів, які ліцензіат повинен надати разом із заявою на встановлення тарифу, порядок та строки розгляду заяви, та умови, за яких здійснюється перегляд тарифу на послугу з централізованого диспетчерського управління об'єднаною енергосистемою України.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e9a/0fe/61ae9a0fe2574502055857.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: BogdanT@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 03.07.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

31.05.2017

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux