Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Процедура встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання за допомогою систем автономного опалення
Опубліковано 23 серпня 2019 року о 17:14



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання за допомогою систем автономного опалення»

 

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 17 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» для ефективного виконання завдань державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг НКРЕКП розробляє та затверджує порядки (методики) формування, розрахунку та встановлення державних регульованих цін і тарифів для суб’єктів природних монополій у сферах енергетики та комунальних послуг. Статтею 16 Закону України «Про теплопостачання» до повноважень НКРЕКП належить розробка методик розрахунків тарифів на виробництво теплової енергії та плати за її транспортування та постачання.

 

На даний час НКРЕКП, під час установлення тарифів на теплову енергію, її виробництво (крім виробництва теплової енергії теплоелектроцентралями, теплоелектростанціями, атомними електростанціями, когенераційними установками та установками з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії), транспортування та постачання застосовується, Процедура встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, затверджена постановою НКРЕКП від 31.03.2016 № 528, зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 20.07.2016 № 993/29123.

 

З 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон № 2189).

 

З цієї дати визнано таким, що втратив чинність Закон України від 24.06.2004 № 1875-IV «Про житлово-комунальні послуги».

 

Законом № 2189 внесено зміни до статті 20 Закону України «Про теплопостачання» в частині формування та встановлення окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного опалення (далі – САО) (з урахуванням собівартості виробництва і постачання теплової енергії на таких системах, а також рентабельності суб'єкта господарювання, що провадить таку діяльність), тарифів на теплову енергію, що виробляється та постачається за допомогою систем автономного опалення.

 

З урахуванням зазначеного, з метою встановлення економічно обґрунтованих тарифів для ліцензіатів НКРЕКП та необхідності приведення  нормативно-правових актів НКРЕКП у відповідність до  Закону № 2189, НКРЕКП розроблено проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання за допомогою систем автономного опалення».

 

Запропонована Процедура  встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання за допомогою систем автономного опалення визначить окрему процедуру встановлення тарифів на теплову енергію, вироблену за допомогою таких систем.

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та Процедурою  встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання за допомогою систем автономного опалення оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e98/5f2/61ae985f233fa765741887.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: glagoleva@nerc.gov.ua.

 

Зауваження і пропозиції від фізичних, юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 24.09.2019 (включно) у письмовому або електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doс, docx за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проєктів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

23.08.2019


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux