Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Порядок проведення перевірок постачальників послуг комерційного обліку та стану комерційного обліку
Опубліковано 11 червня 2021 року о 13:12



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку проведення перевірок постачальників послуг комерційного обліку та стану комерційного обліку»

 

Відповідно до положень пункту 2 статті 2 Закону України «Про ринок електричної енергії» основні умови діяльності учасників ринку електричної енергії та взаємовідносин між ними визначаються нормативно-правовими актами, зокрема, Кодексом комерційного обліку, який затверджується Регулятором.

 

Відповідно до положень пункту 12.1.2 глави 12.1 Розділу ХІІ Кодексу Адміністратор комерційного обліку (АКО) має розробити, в тому числі порядок проведення перевірок постачальників послуг комерційного обліку (ППКО) та стану комерційного обліку, що визначає процедури здійснення перевірок вузлів обліку та засобів комерційного обліку, а також дотримання ППКО вимог щодо забезпечення комерційного обліку електричної енергії, обміну та керування даними комерційного обліку. Разом з цим, відповідно до вимог пункту 12.1.4 глави 12.1 Розділу ХІІ Кодексу, нормативні документи розроблені АКО подаються на затвердження Регулятору.

 

На виконання зазначених вимог Кодексу, ПрАТ НЕК «Укренерго», що виконує функції АКО, розроблено та подано на затвердження до НКРЕКП проєкт Порядку перевірок постачальників послуг комерційного обліку та стану комерційного обліку.

 

Прийняття зазначеного проєкту постанови дозволить врегулювати питання щодо:

- підстав для проведення перевірок ППКО;

- організації проведення перевірок та їх документального оформлення.

 

Метою прийняття проєкту постанови є встановлення процедур і правил щодо контролю за здійсненням комерційного обліку електричної енергії учасниками ринку, зокрема, під час проведення АКО перевірок діяльності ППКО.

 

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обргунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e97/1c0/61ae971c0c8bb427565012.zip .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: kyrpenko@nerc.gov.ua та/або Popovych@nerc.gov.ua .

 

Зауваження і пропозиції від фізичних, юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 20 липня 2021 року (включно) у письмовому або електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови мають надаватись у письмовому та електронному вигляді у форматах doc, docx за формою згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

11.06.2021


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux