Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Порядок (правила) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання
Опубліковано 01 лютого 2018 року о 14:52



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку (правил) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання»

 

Відповідно до статті 17 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» НКРЕКП розробляє та затверджує нормативно-правові акти, зокрема, порядки (правила) організації обліку та звітності за видами ліцензованої діяльності для суб’єктів природних монополій у сферах енергетики та комунальних послуг, а також для інших суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на ринках у сферах енергетики та комунальних послуг, якщо відповідні повноваження надані Регулятору законом.

 

Проект постанови «Про затвердження Порядку (правил) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання» (Порядок (правила)) забезпечить формування системи державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що діють на суміжних ринках у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання, а також слугуватиме запорукою прозорості та надійності інформації, необхідної для цілей державного регулювання цін і тарифів для суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що діють на суміжних ринках у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання, в першу чергу для формування тарифів, які встановлює НКРЕКП у сфері теплопостачання (у т. ч. на принципах стимулюючого регулювання), та складання звітності, що подається суб’єктами господарювання у сфері теплопостачання до НКРЕКП.

 

Зазначене передбачає застосування єдиних механізмів, принципів та процедур формування інформації про доходи, витрати, активи (у т. ч. регуляторну базу активів для сфери транспортування теплової енергії), капітал і зобовязання за видами господарської діяльності ліцензіатів у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання, та сприятиме підвищенню ефективності, як діяльності ліцензіатів, так і реалізації регуляторних та контрольних функцій НКРЕКП.

 

Прийняття постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку (правил) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання» передбачає застосування єдиних методичних підходів до організації і ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання для суб’єктів господарювання, які є ліцензіатами НКРЕКП та здійснюють діяльність у сфері теплопостачання, та у разі формування тарифів на принципах стимулюючого регулювання відповідно до Порядку формування тарифів на транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами на принципах стимулюючого регулювання, затвердженого Постановою НКРЕКП від 27.07.2017 № 967. Зазначений Порядок (правила) визначає механізми, принципи, процедури формування інформації про доходи, витрати, активи (у т.ч. регуляторну базу активів для сфери транспортування теплової енергії), капітал і зобов’язання за видами господарської діяльності у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання, державне регулювання яких здійснює НКРЕКП.

 

Очікується, що в результаті дії прийнятої постанови підвищиться якість даних ліцензіатів, що, в свою чергу, забезпечить належну якість регуляторних рішень НКРЕКП, дасть можливість запровадити єдині методичні підходи до організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання, сприятиме створенню інформаційної бази для ефективного тарифного регулювання, обліку і контролю, забезпеченню достовірності та зіставності звітності ліцензіатів (у т. ч. для проведення моніторингу інвестиційної діяльності та бенчмаркінгу), підвищенню прозорості діяльності як ліцензіатів у сфері теплопостачання на принципах стимулюючого регулювання, так і НКРЕКП.

 

Проект Постанови був схвалений на відкритому засіданні НКРЕКП 25.01.2018.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e99/710/61ae99710bb64766655011.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Ulitich@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 03.03.2018 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

01.02.2018


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux