Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Порядок (правила) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності суб'єктами господарювання у сфері теплопостачання
Опубліковано 03 серпня 2017 року о 09:01



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку (правил) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності суб'єктами господарювання у сфері теплопостачання»

 

Відповідно до статті 17 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» НКРЕКП розробляє та затверджує нормативно-правові акти, зокрема порядки (правила) організації обліку та звітності за видами ліцензованої діяльності для суб’єктів природних монополій у сферах енергетики та комунальних послуг, а також для інших суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на ринках у сферах енергетики та комунальних послуг, якщо відповідні повноваження надані Регулятору законом.

 

При розробленні та затвердженні зазначених методик Регулятор має забезпечити, щоб суб’єкти природних монополій у сферах енергетики та комунальних послуг отримали належні стимули на коротко- та довгостроковий періоди щодо підвищення ефективності, ліквідації перехресного субсидіювання між видами діяльності та групами споживачів, сприяння ринковій інтеграції та безпеці постачання.

 

Встановлені Регулятором вимоги щодо організації обліку за видами ліцензованої діяльності у сфері теплопостачання та іншими видами господарської діяльності є передумовою формування системи державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що діють на суміжних ринках у сфері теплопостачання, а також запорукою прозорості та надійності інформації необхідної для цілей формування тарифів, інвестиційної діяльності та формування звітності, що подається суб’єктами господарювання у сфері теплопостачання до НКРЕКП.

 

Розроблення та затвердження зазначеного Порядку (правил) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності суб'єктами господарювання у сфері теплопостачання (Порядок (правила)) регламентує єдині методичні підходи до організації і ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання та іншими видами діяльності суб’єктів господарювання, які є ліцензіатами НКРЕКП. У зазначеному Порядку (правилах) визначено механізми, принципи, процедури формування інформації про доходи, витрати, активи, капітал і зобов’язання за видами господарської діяльності, державне регулювання яких здійснює НКРЕКП. Застосування ліцензіатами НКРЕКП Порядку (правил) сприятиме створенню передумов для ефективної реалізації регуляторних та контрольних функцій НКРЕКП, забезпеченню прозорості та об’єктивності інформації, необхідної для цілей регулювання, проведення бенчмаркінгу та визначення потенціалу підвищення ефективності діяльності ліцензіатів.

 

У зв’язку з цим НКРЕКП спільно з Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» було проведено роботу щодо підготовки нормативно-правового акту з метою впровадження єдиних для всіх ліцензіатів НКРЕКП правил організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання та іншими видами діяльності, що здійснюються ліцензіатами, та створення надійної інформаційної бази для формування тарифів, забезпечення можливості порівняння та контролю даних різних ліцензіатів, недопущення перехресного субсидіювання, підвищення прозорості регуляторних процесів, а також визначення напрямків удосконалення регуляторної політики.

 

Проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку (правил) організації та ведення обліку за ліцензованими видами діяльності суб'єктами господарювання у сфері теплопостачання» передбачає єдині методичні підходи до організації і ведення обліку за ліцензованими видами діяльності у сфері теплопостачання та іншими видами діяльності суб’єктів господарювання, які є ліцензіатами НКРЕКП. Застосування цього документу дозволить створити уніфіковану базу даних щодо основних показників діяльності ліцензіатів НКРЕКП у сфері теплопостачання, яка стане надійним джерелом інформації для прийняття регуляторних рішень НКРЕКП.

 

Проект постанови був схвалений на відкритому засіданні НКРЕКП 27.07.2017.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e99/d4b/61ae99d4b55b8412038274.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Ulitich@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 04.09.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

03.08.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux