Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Мінімальні стандарти та вимоги до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу
Опубліковано 19 липня 2017 року о 12:23



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу»

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розробила проект, що має ознаки регуляторного акта, постанови «Про затвердження Мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу».

 

Метою прийняття проекту постанови НКРЕКП є підвищення загального рівня якості обслуговування споживачів при наданні послуг розподілу та постачання природного газу; підвищення рівня захисту прав споживачів, які отримують послуги неналежної якості, шляхом встановлення компенсацій за недотримання стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів при наданні послуг розподілу та постачання природного газу.

 

Відповідно до пункту 21 частини другої статті 4 Закону України «Про ринок природного газу» до основних завдань Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на ринку природного газу належить встановлення мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання, зокрема, щодо максимального строку здійснення робіт з приєднання або ремонту, відновлення постачання природного газу.

 

Згідно з пунктом 10 частини першої статті 20 Закону України  «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», НКРЕКП здійснює моніторинг функціонування ринку енергетики, який забезпечується шляхом проведення аналізу та оцінки, зокрема, дотримання вимог щодо надійності та безперебійності газопостачання, стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів.

 

У зв’язку з відсутністю дієвих механізмів реалізації відповідальності газорозподільних та газопостачальних підприємств перед споживачами за порушення встановлених термінів надання послуг та виконання робіт, на сьогодні виникає нагальна необхідність у запровадженні регулювання якості надання послуг шляхом встановлення мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів при наданні послуг розподілу та постачання природного газу, компенсацій споживачам при недотриманні цих стандартів та вимог.

 

Отже, для вирішення зазначених проблем Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розроблено проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу», що має ознаки регуляторного акта, яким передбачається запровадити мінімальні стандарти та вимоги до якості обслуговування споживачів при наданні послуг розподілу та постачання природного газу, встановити порядок надання та розміри компенсацій споживачам у випадку недотримання цих стандартів та вимог.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e99/db8/61ae99db8fb2c393184708.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: mykhailovska@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 22.08.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

19.07.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux