Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється повторно проект регуляторного акта - Методика визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу
Опубліковано 04 лютого 2016 року о 17:51



ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторне оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу»

 

Основним принципом, покладеним в основу проекту постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу», є приведення діючої методології визначення тарифів на послуги розподілу природного газу до вимог чинного законодавства.

 

Проект постанови НКРЕКП розроблено з метою закріплення на законодавчому рівні єдиних методичних засад формування тарифу на послуги розподілу природного газу та принципів відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на здійснення ліцензованої діяльності з розподілу природного газу, отримання прибутку, стимулювання ліцензіатів до оптимізації витрат. Цілями прийняття запропонованого проекту є приведення у відповідність до чинного законодавства діючої методології тарифоутворення із застосуванням вартості забезпечення замовнику обсягу технічної потужності, вираженої в одиницях енергії/м3 до одиниці часу.

 

Впровадження цього регуляторного акта не потребує додаткових видатків.

 

Комісією було доопрацьовано проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу» з урахуванням пропозицій, наданих Всеукраїнською громадська організацією «Союз учасників лібералізації газового ринку». Зокрема, в проекті постанови було уточнено визначення «плановані фінансові витрати», «повна планована собівартість», уточнено порядок розподілу загальновиробничих та адміністративних витрат та склад податків доповнено транспортним податком.

 

Враховуючи наведене, НКРЕКП оприлюднює шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет доопрацьований раніше опублікований проект регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу» із внесеними змінами та аналіз регуляторного впливу. Заархівований файл pr_116-1.zip скачати тут.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

04.02.2016


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux