Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється повторно проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних та прогнозованих технологічних витрат електроенергії
Опубліковано 31 травня 2017 року о 17:26



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторне оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних та прогнозованих технологічних витрат електроенергії»

 

Відповідно до Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», Регулятор здійснює державне регулювання, зокрема, з метою досягнення балансу інтересів споживачів, суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, і держави.

 

З метою забезпечення більш ефективного функціонування механізму стимулюючого регулювання енергопостачальних компаній та за результатами нарад було прийнято рішення, що при розрахунках економічних коефіцієнтів технологічних витрати електричної енергії необхідно запровадити прогнозовані технологічні витрати електричної енергії.

 

Таким чином, на сьогодні діюче Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних технологічних витрат електроенергії, затверджене постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 15.08.2013 року № 1110, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 05.09.2013 за № 1532/24064, потребує докорінних змін. У зв’язку з цим НКРЕКП було розроблено проект постанови «Про затвердження Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних та прогнозованих технологічних витрат електроенергії».

 

Проект Положення був оприлюднений шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП 23.02.2017 для отримання зауважень та пропозицій до 27.03.2017.

 

У зв’язку з великою кількістю отриманих зауважень та пропозицій до проекту Положення виникла необхідність повторного оприлюднення проекту постанови «Про затвердження Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних та прогнозованих технологічних витрат електроенергії».

 

Додаткові витрати для впровадження запропонованого проекту постанови не потребуються.

 

Враховуючи наведене, на виконання абзацу другого частини четвертої статті 15 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» НКРЕКП повторно оприлюднює з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет проект, що має ознаки регуляторного акта, - постанови «Про затвердження Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних та прогнозованих технологічних витрат електроенергії» разом з аналізом його впливу /storage/app/uploads/public/61a/e9a/0da/61ae9a0dada3e490378545.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Kharchenko@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 03.07.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

31.05.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux