Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оголошення про стажування в НКРЕКП для жінок, які хочуть розпочати кар’єру в енергетичному секторі
Опубліковано 03 травня 2023 року о 15:16

Оголошення про стажування в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг для жінок, які хочуть розпочати кар’єру в енергетичному секторі

 

Дата закриття вакансіїдо 08.05.2023

Назва організаціїНаціональна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Структурний підрозділ: Відділ моніторингу роботи організованих сегментів та торгівельних систем ринку електричної енергії управління моніторингу та аналізу роботи ринку електричної енергії Департаменту енергоринку

Розташуваннявул. Сім’ї Бродських, 19, м. Київ

Назва посадиСтажер

Вік: до 35 років

Громадянство України

Не державний службовець

Вільне володіння державною мовою

Тривалість програми стажування6 місяців

Режим роботипонеділок – п’ятниця, 8:00 – 17:00


Опис програми

За підтримки Євразійського Бюро Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Програма стажування «Жінки в енергетиці» Національної асоціації уповноважених з питань регулювання комунальних послуг (NARUC) спрямована на створення можливостей для молодих жінок отримати професійний досвід роботи в комісіях з регулювання енергетики у своїй країні.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оголошує про відбір студенток, які закінчили або закінчують бакалаврат або аспірантуру та які цікавляться сектором регулювання енергетики для оплачуваного 6-місячного стажування. Відібрана стажерка працюватиме в апараті НКРЕКП в м. Києві.

НКРЕКП є незалежним державним колегіальним органом, метою діяльності якого є державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Згідно зі статтею 6 Закону України «Про ринок електричної енергії» до повноважень НКРЕКП на ринку електричної енергії належить здійснення моніторингу в частині функціонування ринку електричної енергії та його сегментів; рівня та ефективності відкриття ринку електричної енергії, прозорості та конкуренції на ринку електричної енергії, а також будь-яких практик, що призводять до спотворення або обмеження конкуренції на ринку електричної енергії; рівня прозорості діяльності учасників ринку, в тому числі дотримання учасниками ринку (крім споживачів) зобов’язань щодо розміщення/оприлюднення інформації; виконання функцій та обов’язків учасниками ринку електричної енергії відповідно до положень цього Закону та інших нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

До основних обов’язків стажерки належатиме, зокрема, забезпечення оперативного моніторингу функціонування ринку електричної енергії (крім роздрібного ринку електричної енергії), його сегментів, електронних аукціонів з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, товарних бірж та інших організованих майданчиків, на яких здійснюється торгівля електричною енергією, відповідно до вимог діючого законодавства України. Здійснення аналізу та відстеження тенденцій і змін, що відбуваються на ринку електричної енергії, відповідних його сегментах.

Стажерка отримуватиме стипендію у розмірі 750-800 доларів США від NARUC. NARUC надаватиме стипендію безпосередньо стажеру щомісячними платежами протягом 6 місяців стажування. Стажерка готує для NARUC щомісячний звіт про хід роботи, в якому докладно описується робоча діяльність і досягнення, а також надається відгук про досвід стажування. Керівники заповнюють форму «Оцінка супервайзером роботи стажера» в середині та наприкінці стажування.


Опис обов’язків:

- здійснення підготовки результатів аналізу функціонування ринку електричної енергії у вигляді аналітичних матеріалів як у паперовому, так і в електронному вигляді, службових документів, інформаційних повідомлень або звітів, рекомендацій;

- опрацювання результатів аналізу інформації/даних, отриманих в результаті здійснення моніторингу функціонування ринку електричної енергії;

- здійснення моделювання фінансових результатів учасників ринку електричної енергії, виходячи із припущень стосовно прогнозних витрат та прогнозних сценаріїв роботи основних учасників, що здійснюють діяльність на ринку електричної енергії;

- здійснення аналізу інформації, що міститься в формах звітності учасників ринку електричної енергії, зокрема, стосовно обсягів виробництва електричної та/або теплової енергії, використання палива, а також інших техніко-економічних показників.

- забезпечення здійснення моніторингу експортно-імпортних операцій з електричною енергією, розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів, управління обмеженнями;

- підготовка аналітичних матеріалів щодо частки виробництва електричної енергії різними типами генерації на щомісячній основі;

- здійснення моделювання впливу зміни факторів, що мають істотний вплив на фінансові показники господарської діяльності учасників ринку електричної енергії.


Вимоги до кваліфікації: 

Жінка, яка нещодавно закінчила або незабаром закінчить (до чи під час стажування) програму магістра з фінансової математики чи суміжної галузі в акредитованому коледжі чи університеті. Володіння англійською мовою не є обов’язковою умовою для цієї посади.

Кандидат повинен володіти основними принципами роботи ринкової економіки, володіти знаннями імітаційного моделювання систем, явищ, процесів, мати навички логічного мислення, аналізу.

Інструкції щодо подання заявки:

Резюме та супроводжувальні листи направляти на електронну адресу: Sandler@nerc.gov.ua .

Телефон: +38 (044) 204-70-32.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux