Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП взяла участь у семінарі Секретаріату Енергетичного Співтовариства про доброчесність та прозорість на оптовому та енергетичному ринку
Опубліковано 26 листопада 2022 року о 15:56

25 листопада 2022 року відбувся онлайн-семінар у рамках Проєкту EU4Energy Governance Project щодо Регламенту (ЄС) 1227/2011 про доброчесність та прозорість на оптовому та енергетичному ринку (REMIT),  учасники якого  обговорювали практичні аспекти впровадження та виконання REMIT.

До заходу, окрім представників Енергетичного Співтовариства, долучились також представники НКРЕКП на чолі з Головою НКРЕКП Костянтином Ущаповським та членкинею НКРЕКП Ольгою Бабій, Представництво ЄС в Україні, члени Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України тощо.

У своєму виступі К. Ущаповський повідомив, що впровадження RЕМІТ на сьогодні – одне з ключових завдань української енергетики, бо закладає основу для встановлення на національному рівні вимог та правил, що забезпечать прозорість та цілісність оптових енергетичних ринків, дозволять запобігати зловживанню учасників, та сприятиме розбудові транскордонної торгівлі.

«Про жодне просування у напрямку подальшої інтеграції нашого енергетичного сектору з енергетичним ринком ЄС не може бути і мови, допоки в Україні не імплементовано RЕМІТ» – зазначив К. Ущаповський.

Користуючись нагодою, Голова НКРЕКП закликав членів профільного комітету ВРУ не зволікати із поданням законопроєкту 5322 на друге читання.

Ольга Бабій додала, що на випередження прийняття законопроєкту Регулятором вже розроблено дорожню карту імплементації RЕМІТ і активно здійснюється напрацювання вторинного законодавства для якомога швидшого виконання цього Регламенту. Протягом двох останніх тижнів НКРЕКП спільно з парламентським комітетом допрацювала спірні аспекти законопроєкту 5322 та надала свої пропозиції з метою його фіналізації і подання на друге читання.

***

EU4Energy Governance Project – Проєкт технічної допомоги ЄС, що впроваджується Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

Законопроєкт 5322 – проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках, зареєстрований у Верховній Раді України у квітні 2021 року. Ініціатор Андрій Герус (Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux