Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та представники Європейського Союзу в Україні обговорили перспективи реформування енергетичних ринків у 2019 році
Опубліковано 20 грудня 2018 року о 15:35



20 грудня 2018 року, м. Київ – Сьогодні в офісі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пройшла зустріч Голови НКРЕКП Оксани Кривенко, членів НКРЕКП Дмитра Коваленка та Олени Антонової з представниками делегації Європейського Союзу в Україні: Йоханнесом Бауром - керівником відділу програм зовнішньої допомоги, Хосе Мануель Ернандез Мартінезом першим секретарем Представництва ЄС в Україні, Головою програми конкурентної політики та енергетичних ринків та Ольгою Сімак - координатором сектору енергетики Представництва ЄС в Україні. 

 

Зустріч була присвячена обговоренню широкого кола питань, пов’язаних з поточним станом та перспективами реформування ринків електроенергії та газу в Україні.

 

Зокрема сторони обговорили питання впровадження нових методів тарифного регулювання електророзподільчих компаній на принципах стимулюючого регулювання та, відповідно, заплановані на першу половину 2019 року заходи Регулятора направлені на підготовку до запровадження стимулюючого регулювання в електроенергетичному секторі, а саме: сценарне моделювання, проведення громадських обговорень із залученням всіх зацікавлених сторін, та у разі потреби вдосконалення існуючої нормативно-правової бази стимулюючого регулювання.

 


Під час зустрічі піднімались також питання, пов’язані із переходом з липня 2019 року на нову модель ринку електроенергії, зокрема щодо особливостей формування ціни на електроенергію для кінцевих споживачів та потреби у забезпеченні захисту загальносуспільних інтересів. У цьому контексті сторони обговорили можливі механізми захисту вразливих споживачів, такі як покладання на окремих суб’єктів-учасників ринку електроенергії спеціальних обов’язків одночасно із застосуванням відповідних компенсаційних механізмів.

 

 

Також сторони обговорили питання формування тарифу на транспортування газу після 2019 року, відзначивши при цьому, що саме українська газотранспортна система є найбільш конкурентоспроможною по ціні, порівняно з обхідними газопроводами. Крім того українська газотранспортна система є найбільш потужною, стабільною і такою, яка може забезпечити маневровість системи та надійну поставку природного газу для споживачів Європи.  

 

Зустріч пройшла в діловій та дружній атмосфері, присутні висловили впевненість у подальшому плідному партнерстві з метою забезпечення загального успіху реформи енергетичного сектору України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux