Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та Офіс регулювання енергетики Польщі започатковують співробітництво з реформування енергетичних ринків
Опубліковано 26 серпня 2021 року о 17:25



26 серпня 2021 року за ініціативи українського Регулятора відбулась онлайн-зустріч представників НКРЕКП та Офісу регулювання енергетики Республіки Польща (URE).

 


Сторони обмінялись презентаціями про основні завдання та функції, структуру, сферу відповідальності, місце у системах органів державної влади енергетичних регуляторів України та Польщі.

 

Окрім цього, представники URE презентували доповіді на тему «Регулювання якістю послуг з розподілу електричної енергії в Польщі» та «Огляд балансуючого ринку електричної енергії в Польщі».

 

 

Учасники зустрічі детально обговорили особливості функціонування та регулювання енергетичних ринків двох країн, запровадження стимулюючого регулювання для електророзподільних компаній, а представники URE поділились досвідом співпраці з Агентством ЄС з питань співробітництва енергетичних регуляторів (ACER) стосовно реформування ринків у відповідності до європейських вимог, зокрема щодо імплементації Регламенту про доброчесність та прозорість оптових енергетичних ринків (REMIT).

 

Від українського енергетичного Регулятора участь у заході взяли члени НКРЕКП Ольга Бабій та Олексій Магда, від Офісу регулювання енергетики Польщі – Президент URE Рафаль Гавін. Присутні також були співробітники профільних структурних підрозділів двох регуляторів, що відповідають за розвиток ринку електроенергії, споживчі питання, відновлювальні джерела енергії, моніторинг ринку, теплопостачання тощо.

 

О.Бабій повідомила про пріоритети діяльності НКРЕКП на найближчу перспективу та висловила впевненість в тому, що досвід Польщі з моніторингу енергоринків та впровадження REMIT буде дуже корисним для України.

 

«Сподіваємось на продуктивну роботу наших регуляторів під час спеціалізованих сесій на рівні профільних департаментів. Ми готові до подальшої взаємовигідної співпраці з реформування енергетичних ринків та імплементації в наших країнах європейського енергетичного законодавства. Будемо також вдячні за ваші можливі поради щодо удосконалення функціонування українського ринку електроенергії, зокрема, щодо покращення транскордонної торгівлі електроенергією між двома країнами»,  - зазначила член Комісії у своїй заключній промові.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux