Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та NARUC домовились продовжувати розвивати співробітництво за важливими для української енергетики напрямками
Опубліковано 24 березня 2023 року о 13:57

23 березня 2023 року відбулась онлайн зустріч представників НКРЕКП та Національної Асоціації членів комісій з регулювання комунальних підприємств США (NARUC) за підтримки USAID.

Від українського Регулятора участь у заході взяли члени НКРЕКП Олексій Магда, Дмитро Коваленко та Руслан Кайдаш, а також співробітники структурних підрозділів Регулятора. Від NARUC - Директорка з міжнародних програм Ерін Хаммель, головний технічний радник Гішам Чуейкі, менеджери проєктів та технічні радники.

В центрі уваги заходу було обговорення поглиблення співпраці НКРЕКП та NARUC в рамках Програми Партнерства в області регулювання енергетики та проєктів технічної допомоги на наступний фінансовий рік (жовтень 2023 року – жовтень 2024 року).

Олексій Магда під час вітального слова висловив щиру подяку американському народу та уряду США за підтримку, яку вони надають Україні в цей непростий час. Він зазначив, що з моменту останньої зустрічі у такому форматі співпраця між НКРЕКП та NARUC набрала обертів, підкресливши важливість та практичну користь низки проведених спільних заходів, зокрема, тренінгів та семінарів.



«Для нас важливим є вивчення міжнародного досвіду з успішного запровадження ринку потужності, а також регуляторної політики з запровадження механізму управління попитом. Питання подолання кризи, пов’язаної з коливанням цін на енергоносії, захист прав споживачів, зокрема тих, хто постраждав внаслідок бойових дій теж перебуває в числі першочергових завдань українського Регулятора», - наголосив О.Магда.

«Реагування на виклики, що постали перед нами, має носити унормований характер та ґрунтуватися на кращих світових практиках. Тому ми би хотіли зосередитись на вивченні практичного досвіду щодо комплексної політики недопущення енергетичної бідності, захисту вразливих споживачів в умовах стрибків цін на енергоносії, щодо підвищення енергоефективності. В контексті проведення післявоєнної відбудови нам важливо ознайомитись з практикою гармонізації регуляторних підходів до розвитку розподіленої генерації особливо в мегаполісах для підвищення надійності та стійкості енергосистеми та безпеки постачання електроенергії. Ми були б вдячні за допомогу та активну участь NARUC у цих процесах», - сказав Член НКРЕКП.



Американські колеги представили заходи NARUC в рамках регіональної ініціативи розвитку електроенергетики, а також напрямків технічної допомоги на наступний фінансовий рік, включаючи інтеграцію ринків, розвиток ринку потужності, консультації щодо встановлення тарифів, розвиток розподіленої генерації управління попитом тощо.

Сторони домовились підтримувати постійний діалог з метою продовження співробітництва за вказаними напрямками.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux