Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП скасувала обов`язок облаштування лічильників типорозмірів G-1,6 - G-6 засобами дистанційної передачі даних
Опубліковано 17 травня 2019 року о 14:20



17 травня 2019 року, м. Київ – Сьогодні на засіданні НКРЕКП прийнято постанову № 750 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494», якою звільнено власників комерційних вузлів обліку природного газу з лічильниками типорозмірів G-1,6, G-2,5, G-4, G-6 та річний обсяг обліку природного газу яких менше 10 тис. м3, від обов’язку встановлювати на власних комерційних вузлах обліку засоби дистанційної передачі даних.


Норми зазначеної постанови направлені на забезпечення захисту прав споживачів природного газу, зокрема представників малого бізнесу, бюджетної сфери та релігійних організацій.


Прийняттю постанови передувало проведення Регулятором аналізу ситуації щодо облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних, за результатами якого було виявлено, що на об’єктах непобутових споживачів з річним обсягом споживання природного газу менше 10 тис. м3 в основному встановлені комерційні вузли обліку, які організовані на базі побутового лічильника газу, та в яких відсутня технічна можливість зняття інформації для її подальшої передачі Оператору ГРМ.


Облаштування таких вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних потребує здійснення комплексу заходів, зокрема розробка проекту, заміна лічильника, встановлення відповідного модему тощо. Зазначені заходи в свою чергу призводять до обтяжливих вимог як технічного, так і фінансового характеру, що фактично унеможливлює таке встановлення.


Таким чином, прийняте рішення дозволить зменшити фінансове навантаження на споживачів природного газу,  зокрема представників малого бізнесу, бюджетної сфери та релігійних організацій шляхом звільнення від обов’язку встановлювати на власних комерційних вузлах обліку засоби дистанційної передачі даних.


Окремо зазначаємо, що постанова НКРЕКП від 17.05.2019 № 750 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494» була направлена до газети «Урядовий кур’єр» та набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування в зазначеному офіційному друкованому виданні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux