Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП провела нараду стосовно цін на електроенергію, яка використовується Державним агентством водних ресурсів для забезпечення сільськогосподарських підприємств водними ресурсами, в рамках впровадження нового ринку електричної енергї
Опубліковано 16 квітня 2019 року о 16:59



12 квітня 2019 року – м. Київ,  Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела нараду стосовно цін (тарифів) на електроенергію, яка використовується Державним агентством водних ресурсів України для забезпечення задоволення потреб сільськогосподарських підприємств водними ресурсами.

 

Нарада відбулася під головуванням членів НКРЕКП Дмитра Коваленка, Олени Антонової, Олександра Формагея, Євгена Магльованного, за участю представників профільних структурних підрозділів, Державного агентства водних ресурсів України, сільськогосподарських підприємств, електропостачальних організацій, інших зацікавлених сторін. Загалом взяли участь у нараді  понад 20 осіб.

 

 

На нараді обговорені причини підвищення вартості води для поливу, розглядались можливі шляхи її зменшеннях та з’ясовано, що основними чинниками збільшення ціни на воду для забезпечення задоволення потреб сільськогосподарських підприємств стало збільшення витрат на оплату праці, витрат на сплату податку на землю, витрат на електричну енергію та інших складових витрат. Також учасники наради з’ясували, що збільшення витрат на електричну енергію обумовлено неналежною підготовкою Держводагентством тендерної документації (не виділено в окремий лот об’єкти з погодинним обліком електричної енергії) та обмеженою можливістю Держводагентства здійснювати попередню оплату за електричну енергію, що передбачено постановою Кабінету  Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».

 

 

Держводагентство також повідомило, що за результатами останніх відкритих торгів на закупівлю електричної енергії, які були проведені Управлінням каналів річки Інгулець, вдалося отримати більш привабливі цінові пропозиції, що в результаті дасть змогу знизити вартість води для поливу.

 

За результатами наради з метою зниження вартості води НКРЕКП рекомендувала Держводагентству забезпечити належну підготовку документів на проведення тендерів для закупівлі електричної енергії з урахуванням наявності погодинного обліку електричної енергії  на об’єктах Держводагентства. Також НКРЕКП підготує звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо збільшення суми попередньої оплати за електричну енергію бюджетними організаціями, яка регулюється  постановою Кабінету  Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти», що дасть можливість отримати більш вигідну комерційну пропозицію від постачальника електричної енергії з меншою її вартістю.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux