Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП приєднується до «родини» європейських регуляторів
Опубліковано 22 березня 2022 року о 21:58

22 березня 2022 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський виступив у якості запрошеного спікера під час 21-го засідання Групи міжнародних відносин Ради Європейських Регуляторів Енергетики (CEER).

К.Ущаповський насамперед подякував всім присутнім європейським колегам за їх безпрецедентну підтримку у цей складний час як України в цілому, так і українського енергетичного сектора зокрема.

Під час свого виступу Голова НКРЕКП зосередився на перспективних питаннях, пов’язаних з подальшою інтеграцією енергетичного ринку України до європейського енергетичного ринку, для якої технічна синхронізація нашої енергосистеми з ENTSO-E, що відбулась 16 березня, стала вирішальною відправною точкою.

Він також наголосив на першочергових ключових завданнях Регулятора – зберегти енергосистему та стабілізувати роботу ринку електричної енергії в умовах війни.

Президентка CEER пані Аннегрет Грьобель в свою чергу привітала рішення щодо синхронізації української енергетичної системи з енергосистемою континентальної Європи та запевнила у готовності CEER надавати подальшу допомогу українській стороні, яка необхідна для якнайшвидшого відновлення енергосистеми після російської військової агресії проти України.

Крім того, пані Грьобель висловила надію на те, що український Регулятор невдовзі зможе приєднатися до Ради Європейських Регуляторів Енергетики у статусі члена-спостерігача CEER на рівні з іншими європейськими Регуляторами.

Сторони домовились підтримувати регулярні контакти для вирішення актуальних питань співробітництва між НКРЕКП та CEER.

Довідково: Council of European Energy Regulators (CEER) – Рада європейських енергетичних регуляторів – європейська асоціація незалежних регуляторів в сфері енергетики, із штаб-квартирою у Брюсселі, яка працює над просуванням ефективної регуляторної практики та розвитком конкурентних ринків електричної енергії та природного газу у Європейському Союзі та за його межами. Наразі CEER включає 39 органів регулювання енергетики (30 – повноправних членів та 9 – спостерігачів).

Членство в CEER відкрите для всіх національних регуляторних органів Європейського Союзу або Європейської економічної зони (EEA) та є добровільним. На сьогодні в асоціацію входять 30 членів (Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, Словаччина, Іспанія, Швеція та Великобританія).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux