Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП приєдналася до Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG)
Опубліковано 25 листопада 2022 року о 12:58

24 листопада 2022 року у Будапешті (Угорщина) розпочалась 26-а Генеральна Асамблея Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG). 

У заході взяли участь член НКРЕКП Руслан Кайдаш, а також представники Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення й Управління стратегічного розвитку та міжнародної координації. 

Пленарне засідання Асамблеї розпочалось з ухвалення одностайного рішення про прийняття НКРЕКП до членів Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів в статусі спостерігача. 



Р. Кайдаш під час свого виступу представив учасникам Асамблеї основні завдання та повноваження НКРЕКП щодо регулювання сфери централізованого водопостачання та водовідведення, особливості тарифної та інвестиційної політики, актуальні проблеми та виклики, з якими пов’язане функціонування сектору в умовах збройної агресії рф проти України.

Він подякував європейським колегам за надану допомогу із відновлення зруйнованого водопостачання внаслідок російської воєнної агресії. 

Член Регулятора також підкреслив, що НКРЕКП попри воєнний стан продовжує здійснювати кроки в контексті євроінтеграції, чітко усвідомлює обсяги необхідної роботи на цьому шляху.



«Час від часу у нас виникають питання, які можна вирішити, спираючись на досвід сусідів. Тому, ми зацікавлені долучитись до європейської професійної спільноти, працювати спільно з вами, - наголосив член НКРЕКП. - Так само, як і ми маємо свої цікаві напрацювання, якими готові поділитися. Зокрема, унікальним є наш досвід щодо збереження функціонування комунального сектору в умовах повномасштабної війни». 

***

Асоціація європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) - асоціація європейських національних і регіональних органів державної влади у сфері централізованого водопостачання та водовідведення із секретаріатом у м.Мілані (Італія), налічує 31 учасника (25 членів та 6 спостерігачів).

Місія Асоціації полягає у сприянні, налагодженні тісної співпраці, обміні знаннями та розбудові потенціалу між членами, а також підтримці імплементації європейського законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

WAREG відстоює в європейських установах та асоціаціях зацікавлених сторін переваги економічного регулювання, що сприяє досягненню стабільності, ефективності, оптимізації експлуатаційних та інвестиційних витрат у водному господарстві; захисту інтересів споживачів; охороні водних ресурсів і навколишнього середовища; зближенню стандартів якості послуг тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux