Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП поділилась досвідом регулювання водопостачання та водовідведення в умовах війни з Асоціацією європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG)
Опубліковано 03 березня 2023 року о 17:00

На запрошення Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) та до річниці початку агресії РФ проти України НКРЕКП поділилась з європейською спільнотою регуляторів своїм досвідом регулювання сектору водопостачання та водовідведення в умовах війни.

Інформація щодо того, як сектор водопостачання та водовідведення в Україні впорався з викликами повномасштабного вторгнення у 2022 році, та вжитих НКРЕКП дій задля забезпечення безперервного та надійного водопостачання в умовах воєнного стану висвітлена у лютневому щомісячному інформаційному бюлетені WAREG.

В надскладних умовах НКРЕКП прийняла низку рішень, направлених на забезпечення безперебійного постачання енергоносіїв на об’єкти критичної інфраструктури, спрощення механізмів державного регулювання, відшкодування витрат з відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури, які дозволили працювати підприємствам в умовах війни.

На сьогодні Регулятор вживає невідкладних заходів для підтримки фінансової стійкості підприємств у сфері централізованого водопостачання та водовідведення. Всі зусилля направлені на відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури для того, щоб відновити водопостачання сотням тисяч громадян у різних куточках нашої країни, які через війну залишались, а деякі з них досі залишаються без світла, тепла і води.

Регулятор шукає нові механізми, які мають, з одного боку покращити соціальну захищеність постраждалого внаслідок війни населення, а з іншого – стимулювати всіх споживачів своєчасно оплачувати отримані послуги.

Детальніше ознайомитися із статтею можна за посиланням: https://www.wareg.org/articles/ensuring-water-supply-and-sewerage-services-in-war-conditions/?mc_cid=af90a37dda&mc_eid=4ce0b0130a


Довідково: 

WAREG є членською організацією та платформою, в рамках якої регулятори сфери водопостачання та водовідведення країн Європи можуть знайти рішення для конкретних завдань операторів, споживачів та навколишнього середовища, спираючись на підтримку своїх членів у активній співпраці, обміні знаннями та розбудові майбутнього потенціалу


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux