Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП перевірила двох операторів систем розподілу електроенергії за зверненнями НЕК «УКРЕНЕРГО»
Опубліковано 15 березня 2023 року о 11:08

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в рамках здійснення державного контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов, проводить перевірки операторів систем розподілу електричної енергії.

14 березня 2023 року на своєму засіданні НКРЕКП розглянула питання про підсумки позапланових невиїзних перевірок щодо дотримання ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» вимог законодавства у сфері функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

Перевірки проводились за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО» та охоплювали діяльність компаній протягом періоду з 1 січня 2021 року по 30 вересня 2022 року.

За результатами перевірок встановлено, що вказані підприємства допустили порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії в частині наявності заборгованості перед НЕК «УКРЕНЕРГО» за договорами про надання послуг з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління.

НКРЕКП винесла рішення накласти на ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн.

Крім того, Регулятор зобов'язав згадані компанії до 1 червня 2023 року забезпечити безумовне виконання умов договору про надання послуг з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління, укладеного з НЕК «УКРЕНЕРГО», шляхом забезпечення у повному обсязі розрахунків з НЕК «УКРЕНЕРГО» за послугу з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління, а також повідомити про це НКРЕКП та її відповідні територіальні підрозділи.

НКРЕКП звертає увагу ліцензіатів на необхідність дотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux