Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП набула повноправного членства у WAREG
Опубліковано 06 червня 2023 року о 17:49

6 червня 2023 року під час 28-ої Генеральної Асамблеї Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) її членами прийнято одностайне рішення про надання НКРЕКП статусу повноправного члена WAREG.

В заході взяли участь Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, член Комісії Руслан Кайдаш та співробітники Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення і Управління стратегічного розвитку та міжнародної координації.

У зверненні до членів WAREG К.Ущаповський засудив теракт з підриву дамби Каховської ГЕС, здійснений рф, та наголосив на тому, що це призвело до катастрофічних наслідків для Півдня України, руйнації екосистеми і матиме вкрай негативні наслідки на життя сотень тисяч людей протягом наступних років.

«Катастрофи, заподіяні війною, мають довгострокові наслідки та потребують комплексних заходів для їх подолання із залученням допомоги міжнародних партнерів. Перед нами постають складні завдання та рішення. У напрацюванні таких рішень досвід і експертиза європейських колег мають для нас велике значення. Саме тому прагнемо стати повноправним членом європейської водної спільноти», − зазначив керівник НКРЕКП.

Членство Регулятора у WAREG сприятиме налагодженню системного діалогу із представниками європейських регуляторів водних ресурсів, зокрема, в частині імплементації європейського законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення. Це також відкриє можливості для тісного експертного діалогу з відповідними регуляторами країн Європи та для залучення їх всебічної підтримки. Статус повноправного члена WAREG серед іншого дозволить привернути увагу міжнародної спільноти до викликів, з якими стикається сфера водопостачання та водовідведення України в умовах війни.

Основними питаннями для співробітництва НКРЕКП з WAREG у найближчій перспективі могли б стати: вивчення підходів до регулювання водопостачання у Європі; вивчення заходів з охорони навколишнього середовища, з забезпечення якості питної води, проблем екологічної та економічної безпеки тощо.

***

Асоціація європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) - асоціація європейських національних і регіональних органів державної влади у сфері централізованого водопостачання та водовідведення із секретаріатом у м.Мілані (Італія), налічує 32 учасника (24 членів та 8 спостерігачів).

Місія Асоціації полягає у налагодженні тісної співпраці, обміні знаннями та розбудові потенціалу між членами, а також підтримці імплементації європейського законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

WAREG відстоює в європейських установах та асоціаціях зацікавлених сторін переваги економічного регулювання, що сприяє досягненню стабільності, ефективності, оптимізації експлуатаційних та інвестиційних витрат у водному господарстві; захисту інтересів споживачів; охороні водних ресурсів і навколишнього середовища; зближенню стандартів якості послуг тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux