Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Костянтин Ущаповський: Головне – забезпечити справедливий доступ споживачів до дефіцитної електроенергії
Опубліковано 27 січня 2023 року о 17:12

27 січня 2023 року Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Костянтин Ущаповський в прямому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» прокоментував ситуацію щодо стану енергетичної системи після чергового ракетного удару країни-агресора, справедливого розподілу електричної енергії між споживачами за умов її дефіциту, тарифної політики та загальної ситуації в енергетиці країни.

«Наразі надзвичайно актуальним є питання справедливого розподілу між споживачами електроенергії, яка є в дефіциті після ворожих ракетних обстрілів. Тому НКРЕКП, що наділена відповідним повноваженнями, здійснює контроль за розподілом цього дефіцитного ресурсу. На численні звернення громадян щодо несправедливих термінів відключення електроенергії ми проводимо велику кількість перевірок, фіксуємо недоліки в роботі операторів систем розподілу. Ми реагуємо на них, вводячи рішеннями Комісії штрафні санкції на обленерго. Ця робота триває, до середини наступного місяця ми маємо закінчити розгляд тих скарг, які вже надійшли від громадян до Регулятора. Головне тут – забезпечити рівний доступ усіх споживачів до дефіцитної електроенергії, уникнути маніпуляцій та зловживань на місцях», - зазначив К.Ущаповський.

Відповідаючи на питання журналістів щодо тарифів на електричну енергію та на комунальні послуги, очільник НКРЕКП підкреслив, що відповідно до проголошеної позиції Президента України, яка була підтримана Кабінетом Міністрів, до закінчення опалювального сезону тарифи переглядатись не будуть.

Він, зокрема, наголосив на тому, що зараз під егідою Уряду України працює робоча група, яка напрацьовує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок.

«Разом з НКРЕКП та Міністерством енергетики Кабінет Міністрів шукає оптимальний шлях, для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна було б повернутись до цього питання», - підсумував Голова Регулятора.

На запитання ведучих всеукраїнського марафону до голови Регулятора щодо розхитування ситуації в медійному полі та поширення неправдивої інформації в енергетичній галузі, Ущаповський зазначив: «Інформація про майбутнє звільнення з посади міністра енергетики публікувалась в неофіційних джерелах. На мою думку, це спеціальна операція агресора по дискредитації міністерства та всієї енергетичної спільноти України. Адже ми бачимо, що як тільки міністерство наближується до розірвання будь-яких питань з РФ у галузі енергетики, в інформаційному просторі відразу з’являються такі вкиди».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux