Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформація стосовно оприлюднення Висновків НКРЕКП щодо Річних звітів уповноважених осіб з питань відповідності про виконання програм відповідності операторів систем розподілу
Опубліковано 02 квітня 2022 року о 13:17

Відповідно до статті 48 Закону України «Про ринок електричної енергії» оператор системи розподілу (ОСР), що входить до складу вертикально інтегрованого суб’єкта господарювання, зобов’язаний розробити та впровадити програму відповідності, а також призначити за погодженням з Регулятором уповноважену особу з питань відповідності (Уповноважена особа). Програма відповідності має передбачати заходи, обов’язкові для виконання персоналом ОСР при здійсненні ним своїх функцій та взаємовідносин з учасниками ринку електричної енергії, зокрема щодо забезпечення недискримінаційності, порядку поводження з конфіденційною інформацією та передбачати відповідальність персоналу за невиконання цих вимог.

Уповноважена особа здійснює моніторинг виконання програми відповідності та регулярно надає Регулятору інформацію щодо її дотримання.

Відповідно до Порядку складання, подання, погодження, оприлюднення програми відповідності оператора системи розподілу, звіту про її виконання та погодження уповноваженої особи з питань відповідності, затвердженого постановою НКРЕКП від 27.12.2017 № 1406, Уповноважена особа щорічно готує звіт про виконання програми відповідності за попередній календарний рік (Річний звіт) та не пізніше 01 березня року, наступного за звітним, подає його Регулятору.

Регулятор упродовж одного місяця розглядає Річний звіт (з/без конфіденційної інформації та інформації, що становить комерційну таємницю) та надає висновок щодо нього. Висновок щодо Річного звіту (без конфіденційної інформації та інформації, що становить комерційну таємницю) оприлюднюється на офіційному вебсайті Регулятора.

НКРЕКП отримала Річні звіти Уповноважених осіб про виконання програм відповідності ОСР, за результатами опрацювання яких підготувала висновки.

Водночас, у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні з 24 лютого 2022 року, введеним відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022, забороняється доступ до певної інформації, у тому числі щодо критичної інфраструктури, оприлюднення якої на вебсайтах ліцензіатів передбачено законодавством.

На підставі вищезазначеного 26.03.2022 НКРЕКП прийнято постанову № 349 «Щодо захисту інформації, яка в умовах воєнного стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури», відповідно до якої під час дії воєнного стану в Україні та до останнього дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного стану передбачається закриття доступу до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури.

У зв’язку із зазначеним, Річні звіти та Висновки НКРЕКП щодо них будуть оприлюднені на офіційному вебсайті НКРЕКП з першого дня місяця, наступного після припинення або скасування воєнного стану.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux