Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голова НКРЕКП щодо перевірок ОСР: Для Регулятора важливо, щоб ліцензіати дотримувались правил, їх діяльність була прозорою, а розподіл електроенергії відбувався недискримінаційно
Опубліковано 15 лютого 2023 року о 12:54

14 лютого 2023 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський взяв участь у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини». В рамках ефіру він продовжив обговорення результатів роботи Регулятора стосовно перевірок операторів систем розподілу (ОСР) за зверненнями споживачів щодо неналежного інформування про графіки відключень електропостачання. Також очільник Комісії прокоментував актуальну ситуацію з електропостачанням в регіонах України.

«Регулятор продовжує перевіряти обленерго за скаргами споживачів. Ми це робитимемо, доки будуть надходити звернення від громадян. Сьогодні НКРЕКП прийняла рішення про проведення чергової хвилі позапланових виїзних перевірок шести ОСР. Планувалось, що будуть перевіряти вісім обленерго, проте по двом компаніям: «Закарпаттяобленерго» та «Чернігівобленерго» напередодні засідання від споживачів надійшли заяви, які відкликали їх попередні вимоги щодо перевірок. Це свідчить про певне покращення ситуації з дотриманням графіків відключень та рівнем інформування споживачів у цих ОСР. Сподіваюсь, що інші обленерго також будуть більш ретельно ставитись до відповідних вимог Комісії», - зазначив К.Ущаповський.

Він також повідомив, що НКРЕКП прийняла ще одне рішення, яке має забезпечити більшу поінформованість споживачів про графіки відключень. Зокрема, обленерго зобов’язали окрім наявних каналів інформування через засоби інтернет та особистий кабінет споживача застосовувати адресне повідомлення, включаючи дзвінки на колл-центри та розміщення відповідної інформації на платіжних документах.

«Серед шести ОСР, по перевіркам яких ми прийняли рішення, є приватні та державні обленерго. Для Регулятора немає значення, яка форма власності у компанії. Для нас важливо, щоб ліцензіати дотримувались правил, а їх діяльність була прозорою. Й щоб розподіл дефіцитної електроенергії відбувався недискримінаційно по відношенню до споживачів», - наголосив Голова НКРЕКП.

На прохання журналіста прокоментувати ситуацію з електропостачанням у Львові та Львівській області він повідомив, що після ракетного удару по енергетичній інфраструктурі, що відбувся у п’ятницю 10 лютого, енергетична вертикаль, починаючи з Міністерства енергетики та закінчуючи ремонтними бригадами на місцях, зробила усе можливе для оперативного подолання його наслідків.

«Вже у суботу 11 лютого були терміново запущені додаткові потужності як атомних, так і теплових електростанцій. Також були виконані ремонти магістральних електромереж, що дозволило вже з наступного дня мати бездефіцитний баланс в енергосистемі. Всі споживачі країни протягом останніх трьох діб отримують енергоресурс у повному обсязі за виключенням міста Одеса, яке сьогодні обмежене у зв’язку з пошкодженнями у електричних мережах НЕК «Укренерго». Роботи там продовжуються, очікуємо, що до кінця тижня проблеми будуть вирішені й там. Я особисто говорив з керівництвом «Львівобленерго», яке мені підтвердило, що з неділі 12 лютого місто Львів повністю забезпечене електроенергією», - розповів К.Ущаповський.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux