Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голова НКРЕКП: Регулятор приймає рішення виключно відповідно до чинного законодавства
Опубліковано 31 січня 2023 року о 16:56

31 січня 2023 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський взяв участь у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», де прокоментував результати роботи Комісії щодо перевірок операторів систем розподілу за зверненнями споживачів щодо неналежного інформування про графіки відключень електропостачання.

«Регулятор приймає всі свої рішення виключно відповідно до чинного законодавства. Перевірки НКРЕКП операторів систем розподілу (ОСР) відбуваються виключно за скаргами споживачів. Комісія перевіряє усі обставини, викладені у зверненнях споживачів, та виносить відповідні рішення. 30 січня 2023 на своєму засіданні НКРЕКП розглянула результати перевірок трьох ОСР. Перевірки засвідчили наявність недоліків в роботі цих компаній. Вони полягають, насамперед, в неналежному рівні інформування і висвітлення інформації щодо наявності електропостачання споживачів. Тому до ОСР були застосовані штрафні санкції», - сказав К.Ущаповський.

Він також підкреслив, що перша хвиля перевірок показала, що є ОСР, які на 100 відсотків відповідають вимогам нормативної бази щодо інформування споживачів про графіки відключень, а саме ПАТ «Черкасиобленерго» та АТ «Прикарпаттяобленерго».

«Ми всі розуміємо, що з урахуванням ситуації, яка склалася в енергосистемі України внаслідок дій країни-агресора, громадяни готові терпіти відсутність електропостачання. Водночас, ми як Регулятор вимагаємо від обленерго, щоб вони чітко складали графіки відключень та належним чином інформували про їх застосування. Для того, щоб люди могли планувати свій час та коригувати режим життя», - наголосив очільник НКРЕКП.

Відповідаючи на питання журналіста щодо готовності Комісії до судових справ з компанією «ДТЕК Київські електричні мережі», яка не погодилась з накладеними штрафами та подала на НКРЕКП до суду, очільник Регулятора зазначив: «Ми спостерігаємо певний медійний та суспільний інтерес до цієї теми. Це законне право кожної компанії оскаржувати рішення Регулятора. Проте, переконаний в тому, що краще було б кошти на послуги адвокатів та судові збори направити на закупівлю енергетичного обладнання, яке сьогодні є вкрай необхідне, та на покращення роботи електричних мереж».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux